Lukker ikke døra for Nøkkelhullet

Helsemyndighetene og dagligvarehandelen er enige om å fortsette samarbeidet om Nøkkelhullet.
11 November 2011 - 15:46

- Bransjen har i dag forsikret meg om at de støtter opp om nøkkelhullsmerkingen. Det gjør det lettere for forbrukerne å velge sunt i en travel hverdag, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Samtidig stiller Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan seg uforstående til påstander fra Forbrukerrådet om at hans kjede er verstingen blant de fire store når det gjelder å undergrave nøkkelhullordningen.

- Så langt i år har Rema 1000 økt antallet nøkkelhullprodukter med 40 prosent, mens enkelte av konkurrentene våre har økt sitt utvalg enda mer, sier Reitan til NTB.

Direktør Randi Flesland fremmet i et intervju med Aftenposten for en uke siden påstander om at Rema 1000 motarbeider nøkkelhullordningen og ikke ønsker at den skal bestå.

Nøkkelhullsmerkingen ble innført som felles nordisk merke i 2009. Undersøkelser viser at 96 prosent av befolkningen kjenner merket. En av to mener det gjør det lettere å velge sunt.

Nøkkelhullet viser at en matvare inneholder mindre og sunnere fett enn andre produkter i samme kategori. Matvaren inneholder også mindre sukker og salt, samt mer kostfiber og fullkorn enn andre varer. I tillegg kommer frisk frukt, grønnsaker, bær og fisk.

I fjor ble det talt 550 matvarer med Nøkkelhullsmerket i Norge ifølge tall fra AC Nielsen Norge. Det har kommet flere produkter på markedet siden da.

Helsedirektoratet og Mattilsynet jobber nå med revisjon av kriteriene for nøkkelhull. De ser også på mulighetene for å utvide ordningen til hurtigmat og serveringsmarkedet generelt. Tilgang på sunne alternativer i kantiner og kiosker ved sykehus og andre offentlige instanser vil bli viet særlig oppmerksomhet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her