Lysende optimisme

Det ser i utgangspunktet dystert ut for manges internettsatsinger. Alle medier forteller nesten den samme historien om dot.com-døden og hvordan sykdommen innhenter stadig flere. Men er historien helt sann, og er den fortalt slik fordi det passer den som f
Redaksjonen
10 Juni 2001 - 22:45

Og er det slik at det er færre som bruker internett i dag enn tidligere og at nesten alt er dømt til å mislykkes? Det siste spørsmålet er det veldig enkelt å svare entydig på: Stadig flere bruker nettet til å hente nyttig informasjon og til å surfe med, og de nyttige sidene vil helt klart overleve.

Når det gjelder selskapsdøden som er så fokusert, er den i stor grad et resultat av uvettig bruk av andres penger basert på en optimisme som savnet rotfeste i virkeligheten. Konsulentselskapene spratt opp som paddehatter og solgte gråstein som gull til alle og en hver som greide å skaffe tilstrekkelig med kapital fra uvitende investorer. Investorer som trodde på det de neppe ville ha trodd på i andre sammenhenger. Om det går an å bruke et slik uttrykk som edruelighet i et tidsskrift som Apéritif, er det kanskje hva det er grunn til å etterlyse. Og mens vi er i sving med den slags uttrykk, er det nå for mange en durabelig bakrus som har meldt seg der langt sterkere saker en paralgin forte må til å for dempe smerten. Men det finnes også eksempler på nettsteder som klarer seg godt og der tæring er satt etter næring. www.aperitif.no er et slikt nettsted.

Vi ser meget optimistisk på fremtiden og den unike kombinasjonen det er å ha en vellykket papirutgave ved siden av. Det er nemlig all grunn for oss til å slå oss litt på brystet. Mens andre fagblader mistet omsetning i fjor, økte Apéritif sin med over 30 prosent. På nettet og i papirutgaven har vi satset på de respektive kanalens styrker. Og den positive utviklingen sikrer at vi fortsatt kan by på samme høye redaksjonelle kvalitet.

Hovedmålet er å gi leserne både opplevelse og nytteverdi enten det er snakk om vårt horecanett eller våre åpne nettsider. Det er nettopp på disse områdene mange har feilet og oversett det enkle faktum at lesere vil ha noe igjen for å besøke nettsidene eller å åpne bladet. På nettet passerte vi nylig 180 000 viste sider i løpet av en uke og det på et tidspunkt av året der flere søker de lyse kveldene enn dataskjermens elektroniske lys.

I vår redaksjon hersker det ingen tvil om at papiret og internett vil leve side om side og at det er kunnskapen om å unytte kombinasjonsmulighetene som skaper vinnerne. Like overbevist er vi om at bransjen absolutt har mye å hente på nettet enten det er snakk om å bearbeide kundene eller å orientere seg blant leverandørene.

Jan H. Amundsen
(Leder i Apéritif nr. 4/2001)

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her