Lysholm til fisken

Ambisiøse og kreative kokker med sans for kulturarven får denne høsten sjansen til å demonstrere sine ferdigheter. Utfordringen er Lysholm Linie og sjømat. En passende oppvarming til linjeakevittens 200-års jubileum neste år.
Redaksjonen
09 Juni 2004 - 02:00

Som en del av satsningen med å etablere Linie Aquavit som et moderne og internasjonalt livsstilsprodukt ble LINIE Award først gjennomført i det største markedet for LINIE, nemlig Tyskland i 2002. LINIE Award er nå etablert som et av de mer vellykkede og profesjonelle arrangementene rettet mot gastronomien i dette markedet.

Mens vi her til lands er vant til å forholde oss til to linjeakevitter, Lysholm og Løiten, er det førstnevnte som er verdens eldste akevittmerke og det internasjonale brandet. Lysholm er noe mer aromatisk i krydderbildet enn Løiten som er mer karvepreget.

Arcus har funnet tiden moden for å hente hjem denne konkurransen slik at norske kokker kan få prøve seg på å matche Lysholm til sjømat. En fornuftig beslutning siden det hjemlige publikum, så vel profesjonelle som amatører, er enda mer konservative i sine holdninger til linjeakevitten, enn hva tilfellet er på eksportmarkedet. Her er det julemat og atter julemat som gjelder.

Linjeakevitten er som kjent den mest maritime av alle norske akevitter siden den har tilbrakt en viktig del av sitt liv til sjøs - tur/retur Australia. At den ikke nytes sammen med sjømat, må derfor være en ren forglemmelse. Og siden det neste år er 200 år siden det første skipet forlot Trondheim med akevitt om bord, ser Arcus på en slik konkurranse som en gylden mulighet til å skape fornyet interesse i denne sentrale delen av den gastronomiske kulturarven.

LINIE Award skal i følge arrangøren være en konkurranse for ambisiøse kokker som skal knives om hvem som kan lage den beste retten basert på sjømat, hvor Lysholm Linie Aquavit kan nytes som et naturlig følge til måltidet. Blant de innsendte bidragene plukkes de beste ut til finalen som arrangeres den 20. september på Grand Hotel i Oslo, parallelt med Norwegian Wine Expo (NWE).

De inviterte gjestene vil kunne følge utviklingen i konkurransen gjennom en 90 minutters direkteoverføring av det som skjer på kjøkkenet via storskjermer i salen. Linie Award vil dessuten bli produsert som en TV-produksjon og vil bli ledet av en vert/programleder.

Eyvind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle vil være formann for en habil jury. Vinneren av LINIE Award belønnes med 2 ukers reise og opphold på et 3-stjerners Michelin kjøkken i Europa, og middag for to på samme sted. Andrepremien er et 2 ukers opphold på et 2-stjerners kjøkken i Skandinavia, og middag for to på samme sted. I 2005 planlegges LINIE Award gjennomført også i Danmark og Sverige i tillegg til Tyskland og Norge.

Mer informasjon fås ved henvendelse til:
Linda Rostad i Arcus
Tlf: 22975662/97107492

Last ned annonsen med informasjon her (425 kb).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her