Lysholm til fisken

Ambisiøse og kreative kokker med sans for kulturarven får denne høsten sjansen til å demonstrere sine ferdigheter. Utfordringen er Lysholm Linie og sjømat. En passende oppvarming til linjeakevittens 200-års jubileum neste år.

Som en del av satsningen med å etablere Linie Aquavit som et moderne og internasjonalt livsstilsprodukt ble LINIE Award først gjennomført i det største markedet for LINIE, nemlig Tyskland i 2002. LINIE Award er nå etablert som et av de mer vellykkede og profesjonelle arrangementene rettet mot gastronomien i dette markedet.

Mens vi her til lands er vant til å forholde oss til to linjeakevitter, Lysholm og Løiten, er det førstnevnte som er verdens eldste akevittmerke og det internasjonale brandet. Lysholm er noe mer aromatisk i krydderbildet enn Løiten som er mer karvepreget.

Arcus har funnet tiden moden for å hente hjem denne konkurransen slik at norske kokker kan få prøve seg på å matche Lysholm til sjømat. En fornuftig beslutning siden det hjemlige publikum, så vel profesjonelle som amatører, er enda mer konservative i sine holdninger til linjeakevitten, enn hva tilfellet er på eksportmarkedet. Her er det julemat og atter julemat som gjelder.

Linjeakevitten er som kjent den mest maritime av alle norske akevitter siden den har tilbrakt en viktig del av sitt liv til sjøs - tur/retur Australia. At den ikke nytes sammen med sjømat, må derfor være en ren forglemmelse. Og siden det neste år er 200 år siden det første skipet forlot Trondheim med akevitt om bord, ser Arcus på en slik konkurranse som en gylden mulighet til å skape fornyet interesse i denne sentrale delen av den gastronomiske kulturarven.

LINIE Award skal i følge arrangøren være en konkurranse for ambisiøse kokker som skal knives om hvem som kan lage den beste retten basert på sjømat, hvor Lysholm Linie Aquavit kan nytes som et naturlig følge til måltidet. Blant de innsendte bidragene plukkes de beste ut til finalen som arrangeres den 20. september på Grand Hotel i Oslo, parallelt med Norwegian Wine Expo (NWE).

De inviterte gjestene vil kunne følge utviklingen i konkurransen gjennom en 90 minutters direkteoverføring av det som skjer på kjøkkenet via storskjermer i salen. Linie Award vil dessuten bli produsert som en TV-produksjon og vil bli ledet av en vert/programleder.

Eyvind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle vil være formann for en habil jury. Vinneren av LINIE Award belønnes med 2 ukers reise og opphold på et 3-stjerners Michelin kjøkken i Europa, og middag for to på samme sted. Andrepremien er et 2 ukers opphold på et 2-stjerners kjøkken i Skandinavia, og middag for to på samme sted. I 2005 planlegges LINIE Award gjennomført også i Danmark og Sverige i tillegg til Tyskland og Norge.

Mer informasjon fås ved henvendelse til:
Linda Rostad i Arcus
Tlf: 22975662/97107492

Last ned annonsen med informasjon her (425 kb).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen