Maaemo inngår samarbeid med Furset-gruppen

Maaemo inngår samarbeid med Furset-gruppen

Den nye eierkonstellasjonen bak Maeemo skal sikre at bedriften står sterkere finansielt og administrativt og dermed lettere kan nå sine høye gastronomiske ambisjoner.
Redaksjonen
12 Desember 2014 - 11:41

Det koster å drive restaurant på Michelin-nivå. Forventingene øker i takt med antall stjerner. Derfor har Maaemo-gründerne foretatt en rettet aksjeemisjon som Bjørn Tore Furset har signert.

Fokus på det kreative

Furset sitter dermed på 50 prosent av aksjene og går inn i restaurantbedriftens styre.

– Dette samarbeidet er et naturlig neste steg for å oppfylle vår ambisjon om å bli en av verdens ledende restauranter. Det vil gi meg en sterk plattform for å videreutvikle og foredle vår gastronomiske identitet, forklarer Maaemos kjøkkensjef og medeier, Esben Holmboe Bang som mener avtalen aktiverer betydelige synergier for begge parter:

– For Maaemo er dette en positiv investering i fremtiden av restauranten. Det gir betydelige administrative ressurser som vil gi meg og restaurantsjef og medeier Pontus Dahlström mer tid til å fokusere på de kreative aspektene av virksomheten.

Maaemo åpnet sine dører i 2010 og fra første hele driftsår i 2011 til 2013 ble omsetningen mer enn doblet uten at det ga pluss. Og det til tross for (eller kanskje på grunn av) at restauranten fikk to Michelin-stjerner i ett jafs i 2012. Akkumulert underskudd er likevel ikke mer enn en drøy million.

Les mer om Maaemos gastronomiske filosofi

Med flere restauranter i sin gruppe, er Bjørn Tore Furset Norges ledende entreprenør i restaurantbransjen. Han vil tilføre lang og solid erfaring, samt bidra med ny og spennende kunnskap til Maaemo.

Imponert

For Bjørn Tore Furset er Maaemo et flott tilskudd til de eksisterende restaurantene i sin portefølje, som alle har hver sin individuelle identitet og egenart.

– Jeg har stor respekt for Esben og Pontus, og jobben de har gjort for å få Maaemo dit det er i dag. Maaemo har etablert seg blant de beste restaurantene i Skandinavia, og har en entusiasme, energi og kunnskap som jeg virkelig er imponert over. 

Les mer om Bjørn Tore Fursets filosofi

Fursetgruppen er en restaurantgruppe med individuelle konsepter, der hver restaurant har sitt særpreg og kvalitet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her