Maaemo inngår samarbeid med Furset-gruppen - Aperitif.no
Maaemo inngår samarbeid med Furset-gruppen

Maaemo inngår samarbeid med Furset-gruppen

Den nye eierkonstellasjonen bak Maeemo skal sikre at bedriften står sterkere finansielt og administrativt og dermed lettere kan nå sine høye gastronomiske ambisjoner.
Redaksjonen
12 Desember 2014 - 12:41

Det koster å drive restaurant på Michelin-nivå. Forventingene øker i takt med antall stjerner. Derfor har Maaemo-gründerne foretatt en rettet aksjeemisjon som Bjørn Tore Furset har signert.

Fokus på det kreative

Furset sitter dermed på 50 prosent av aksjene og går inn i restaurantbedriftens styre.

– Dette samarbeidet er et naturlig neste steg for å oppfylle vår ambisjon om å bli en av verdens ledende restauranter. Det vil gi meg en sterk plattform for å videreutvikle og foredle vår gastronomiske identitet, forklarer Maaemos kjøkkensjef og medeier, Esben Holmboe Bang som mener avtalen aktiverer betydelige synergier for begge parter:

– For Maaemo er dette en positiv investering i fremtiden av restauranten. Det gir betydelige administrative ressurser som vil gi meg og restaurantsjef og medeier Pontus Dahlström mer tid til å fokusere på de kreative aspektene av virksomheten.

Maaemo åpnet sine dører i 2010 og fra første hele driftsår i 2011 til 2013 ble omsetningen mer enn doblet uten at det ga pluss. Og det til tross for (eller kanskje på grunn av) at restauranten fikk to Michelin-stjerner i ett jafs i 2012. Akkumulert underskudd er likevel ikke mer enn en drøy million.

Les mer om Maaemos gastronomiske filosofi

Med flere restauranter i sin gruppe, er Bjørn Tore Furset Norges ledende entreprenør i restaurantbransjen. Han vil tilføre lang og solid erfaring, samt bidra med ny og spennende kunnskap til Maaemo.

Imponert

For Bjørn Tore Furset er Maaemo et flott tilskudd til de eksisterende restaurantene i sin portefølje, som alle har hver sin individuelle identitet og egenart.

– Jeg har stor respekt for Esben og Pontus, og jobben de har gjort for å få Maaemo dit det er i dag. Maaemo har etablert seg blant de beste restaurantene i Skandinavia, og har en entusiasme, energi og kunnskap som jeg virkelig er imponert over. 

Les mer om Bjørn Tore Fursets filosofi

Fursetgruppen er en restaurantgruppe med individuelle konsepter, der hver restaurant har sitt særpreg og kvalitet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
+
Godbiter i pollisten

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat

Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider
+
Tester
Nyheter taxfree sommeren 2022

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider

Skal du ut å reise med fly til utlandet i sommer, er det verd å merke seg disse vinene og siderne i taxfreebutikken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med blåskjell

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Ikke bare oppskrifter, men også fakta og tips samt selvsagt drikkeforslag .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
+
Godbiter i pollisten

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat

Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Dagens rett
Blåskjell med bayer

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta

Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider
+
Tester
Nyheter taxfree sommeren 2022

40 nyheter i taxfreehyllene testet - nå også topp sider

Skal du ut å reise med fly til utlandet i sommer, er det verd å merke seg disse vinene og siderne i taxfreebutikken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her