Mack dropper ølfestivalen

Etter ti år kutter Mack den tradisjonsrike og populære ølfestivalen.
Redaksjonen
06 Januar 2010 - 20:00

Primus motor Veronica Evertsen og direktør Harald Bredrup sier at arrangementet først og fremst ble for tidkrevende og at det gikk ut over det generelle salgsarbeidet i bryggeriet. Dernest er kostnadene på flere hundre tusen kroner hvert år en annen årsak, innrømmer Mack-ledelsen overfor www.itromso.no.

På siden
- En årlig ølfestival er på siden av det et bryggeri skal beskjeftige seg med. Da vi startet opp, var det for å skape "liv og røre" i sentrum i en periode hvor det var liten aktivitet. Etter hvert har ulike festivaler og konserter dukket opp som paddehatter slik at tilbudet nå er godt, sier Evertsen og Bredrup.

Selv om Mack har takket for seg, antyder Harald Bredrup at det ikke betyr at ølfestivalen er død.

- Dersom andre aktører ønsker å ta over, vil ikke vi motsette oss det. Men det er viktig å beholde festivalen i sin opprinnelige form. Da er valg av sted spesielt viktig.

Reduserte inntekter
- På den annen side har ombyggingen av Strandtorget gjort at vi ikke får inn så mange publikummere som tidligere. Det har redusert inntektsmuligheten, sier Bredrup til www.itromso.no.

Harry Granås som eier blant annet På Byen og Flyt, sier at ølfestivalen har vært et viktig arrangement for byen. Han vil imidlertid ikke nå si noe om muligheten for at han overtar festivalen.

- Her må det dialog til. Det er ingen tvil om at ølfestivalen skapte ringvirkninger for utelivsbransjen den uken arrangementet varte. Jeg formoder at Mack som bryggeri vil bidra med kompetanse hvis andre overtar, sier Harry Granås.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her