Mack dropper ølfestivalen

Etter ti år kutter Mack den tradisjonsrike og populære ølfestivalen.
Redaksjonen
06 Januar 2010 - 19:00

Primus motor Veronica Evertsen og direktør Harald Bredrup sier at arrangementet først og fremst ble for tidkrevende og at det gikk ut over det generelle salgsarbeidet i bryggeriet. Dernest er kostnadene på flere hundre tusen kroner hvert år en annen årsak, innrømmer Mack-ledelsen overfor www.itromso.no.

På siden
- En årlig ølfestival er på siden av det et bryggeri skal beskjeftige seg med. Da vi startet opp, var det for å skape "liv og røre" i sentrum i en periode hvor det var liten aktivitet. Etter hvert har ulike festivaler og konserter dukket opp som paddehatter slik at tilbudet nå er godt, sier Evertsen og Bredrup.

Selv om Mack har takket for seg, antyder Harald Bredrup at det ikke betyr at ølfestivalen er død.

- Dersom andre aktører ønsker å ta over, vil ikke vi motsette oss det. Men det er viktig å beholde festivalen i sin opprinnelige form. Da er valg av sted spesielt viktig.

Reduserte inntekter
- På den annen side har ombyggingen av Strandtorget gjort at vi ikke får inn så mange publikummere som tidligere. Det har redusert inntektsmuligheten, sier Bredrup til www.itromso.no.

Harry Granås som eier blant annet På Byen og Flyt, sier at ølfestivalen har vært et viktig arrangement for byen. Han vil imidlertid ikke nå si noe om muligheten for at han overtar festivalen.

- Her må det dialog til. Det er ingen tvil om at ølfestivalen skapte ringvirkninger for utelivsbransjen den uken arrangementet varte. Jeg formoder at Mack som bryggeri vil bidra med kompetanse hvis andre overtar, sier Harry Granås.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her