Mack dropper ølfestivalen

Etter ti år kutter Mack den tradisjonsrike og populære ølfestivalen.

Primus motor Veronica Evertsen og direktør Harald Bredrup sier at arrangementet først og fremst ble for tidkrevende og at det gikk ut over det generelle salgsarbeidet i bryggeriet. Dernest er kostnadene på flere hundre tusen kroner hvert år en annen årsak, innrømmer Mack-ledelsen overfor www.itromso.no .

På siden
- En årlig ølfestival er på siden av det et bryggeri skal beskjeftige seg med. Da vi startet opp, var det for å skape "liv og røre" i sentrum i en periode hvor det var liten aktivitet. Etter hvert har ulike festivaler og konserter dukket opp som paddehatter slik at tilbudet nå er godt, sier Evertsen og Bredrup.

Selv om Mack har takket for seg, antyder Harald Bredrup at det ikke betyr at ølfestivalen er død.

- Dersom andre aktører ønsker å ta over, vil ikke vi motsette oss det. Men det er viktig å beholde festivalen i sin opprinnelige form. Da er valg av sted spesielt viktig.

Reduserte inntekter
- På den annen side har ombyggingen av Strandtorget gjort at vi ikke får inn så mange publikummere som tidligere. Det har redusert inntektsmuligheten, sier Bredrup til www.itromso.no .

Harry Granås som eier blant annet På Byen og Flyt, sier at ølfestivalen har vært et viktig arrangement for byen. Han vil imidlertid ikke nå si noe om muligheten for at han overtar festivalen.

- Her må det dialog til. Det er ingen tvil om at ølfestivalen skapte ringvirkninger for utelivsbransjen den uken arrangementet varte. Jeg formoder at Mack som bryggeri vil bidra med kompetanse hvis andre overtar, sier Harry Granås.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen