Mack i pluss

Macks Ølbryggeri AS snudde et negativt årsresultat på -3,5 millioner i 2005 til et positivt årsresultat på 4,8 millioner etter skatt i 2006.
Redaksjonen
14 Mai 2007 - 12:10

Dette er en resultatforbedring på 8,3 millioner kroner.
 
- Resultatforbedringen kommer av styrket salgsfokus på kjernemarkedet i nord, og satsning på attraktive spesialprodukter nasjonalt, sier administrerende direktør Harald Bredrup i Macks Ølbryggeri AS i en pressemelding.
 
Driftsresultatet for 2006 var 8,8 millioner mot -2,1 millioner kroner i 2005. Resultat før skatt var 6,7 millioner mot -4,9 millioner året før. Omsetningen inkludert avgifter var 524,2 millioner kroner i 2006, mot 519,4 i 2005.
 
Resultatforbedring
- Resultatet for 2006 innebar en solid driftsmessig resultatforbedring for bryggeriet. Dette arbeidet går videre og styret har forventninger til at den forsterkede satsningen på salg og markedsføring bidrar til at Mack kan vise ytterligere lønnsomhetsforbedringer i 2007, sier styreleder Kaare Frydenberg.
 
Økte 6,5 prosent
Salget av Macks eget øl økte med 6,5 prosent i volum fra 2005 til 2006, mens totalmarkedet for øl i Norge kun vokste med 4,1 prosent. Ølsalget ved verdens nordligste bryggeri vokste enda mer målt i verdi, med 8,4 prosent.
 
- Vi er selvsagt godt fornøyd med å ligge over snittet i en svært konkurranseintensiv bransje, sier Bredrup.
 
Macks Ølbryggeri fortsatte sine innovasjoner i ølmarkedet i 2006. I mai lanserte bryggeriet en Pale Ale-variant i Ludwig-serien, og i julesesongen et nytt øl som bidro til å doble juleølsalget - sammen med det tradisjonelle juleølet som også vokste.

Dårlig sommer
Konseptølet xmasrprty tredoblet salget i 2006, til tross for en særdeles dårlig sommer i Nord-Norge. Over 1 millioner bokser ble solgt i fjor.
 
Forbedring
Årsresultatet for Ludwig Mack-konsernet var 21,1 millioner etter skatt i 2006, mot 18,9 millioner året før. Omsetningen eksklusiv avgifter var 314,7 millioner, mot  316,7 millioner i 2005. 
 
Årsregnskapet for 2006 viser en forbedring av ordinær drift på 7,3 millioner kroner, og konsernets rentekostnader er redusert med 8,1 millioner kroner. Ekstraordinære inntekter fra salg av aksjer og eiendom samt skattemessige forhold er redusert med 18,2 millioner kroner.
 
- Konsernet har i 2006 tatt et stort skritt i retning av lønnsomhet på sin ordinære drift, understreker styreleder Frydenberg.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Noen ganger trenger vi en lett start på uka
Dagens rett

Noen ganger trenger vi en lett start på uka

Når du har dårlig tid, eller bare ikke har lyst til å bruke lang tid over komfyren er omeletter perfekte å lage. Prøv bare denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her