Magnus Kjeldsrud ble Årets bartender

Magnus Kjeldsrud (28) ble kåret til Årets Bartender da Beefeater International Bartender Competition gikk av stabelen på Smuget i Oslo tirsdag 8. oktober. Nummer to i sammendraget ble Richard Olsson fra Metro Bar i Bergen. Han vant både kreativitet og hur
Redaksjonen
09 Oktober 2002 - 02:00

Et blodig kutt i fingeren under kvatfinalen i hurtigmiksing så ikke ut til å legge noen demper på kreativitet og utfoldelse hos Kjelsrud som arbeider på Friday American Bar i Klingenberggata i Oslo. Han vant freestyle-delen og ble nummer to og tre i de øvrige grenene teori, kreativitet og hurtigmiksing.
 
Høye drinker, høy musikk og høy stemning var rammen rundt kåringen av Årets Bartender. 18. og 19. oktober går den internasjonale finalen av stabelen i Barcelona. Totalt 11 bartendere var kvalifisert til konkurransen, og på Smuget var det hurtigmiksing og freestyle som ble gjenstand for streng bedømming fra dommerpanelet under kyndig ledelse av Jesper Lind fra Café con Bar.
 
Sølv til Bergen
Nummer to i sammendraget ble Richard Olsson fra Metro Bar i Bergen. Han vant både kreativitet og hurtigmiksing. Olsson ble forøvrig nummer to også i fjorårets konkurranse.
 
Blant landets bartenderelite som satser på show og ekstra kreativitet i jobben, er denne konkurransen en av de mest prestisjefylte. Selv om miljøet er lite og stort sett lokalisert til Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand, er nivået høyt og mange av deltakerne trener både to og tre timer hver dag.
 
Beefeater International Bartender Competition ble i år arrangert for femte gang og var ifølge markedssjef Øyvind Berg hos arrangøren, Allied Domecq Spirits & Wine Norway AS, den beste til nå. Dessuten var det første gang at en nordmann stakk av med seieren. I de fire tidligere konkurransene har seieren gått til Sverige − til tross for at det har vært en nasjonal konkurranse.
 
Resultater
Årets Bartender: Magnus Kjeldsrud, Friday American Bar, Oslo
Teori: Henrik Jacobsen, Harvey's, Kristiansand
Kreativitet: Richard Olsson, Metro, Bergen
Hurtigmiksing: Richard Olsson, Metro, Bergen
Freestyle: Magnus Kjeldsrud, Friday American Bar, Oslo
 
Tekst: Lars Ole Ørjasæter
Foto: Lars Ole Ørjasæter & Allied Domecq

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse
Godbiter i pollisten

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse

Fra området som har mektige og alkoholsterke shiraz-er som varemerke, kommer det også spennende viner fra nytenkende produsenter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Deilig sommerrødvin for norske forhold
+
Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold

Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik tar du vare på sommerens bær
Oppskrifter
Oppskrifter på syltetøy, gele og saft

Slik tar du vare på sommerens bær

Nå er de norske bærene her. Både de du finner i butikken og helt gratis i skogen. Her får du de tipsene og oppskriftene du trenger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse
Godbiter i pollisten

Hvis du trodde du ikke likte Barossa-vin, kommer du på andre tanker med disse

Fra området som har mektige og alkoholsterke shiraz-er som varemerke, kommer det også spennende viner fra nytenkende produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Deilig sommerrødvin for norske forhold
+
Ukens vin

Deilig sommerrødvin for norske forhold

Nordmenn får ikke nok av vin fra Piemonte, og denne sjarmøren tilfredsstiller så vel et stramt feriebudsjett som jakten på mest mulig naturlig vin. Bruskorken bidrar til frihetsfølelsen. Og den finnes i en enda kraftigere boksversjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken
Dagens rett
Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Rester etter rekekosen? De bruker du i denne woken

Siste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene
Dagens rett
Iransk yoghurtsalat stil grillspydene

Dette tilbehøret gir ekstra karakter til grillspydene

Yoghurtsalat er en sommerfavoritt som skapt for ethvert grillmåltid, og så kjapp å lage at retten også midt i ferien. Prøv den også som dip til chipsen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før
Dagens rett

Så eksotisk har du neppe smakt makrell før

Marokkansk krydring og sitron gir det smaksrike fiskekjøttet et solid løft. Retten lager seg nesten selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her