Magnus Kjeldsrud ble Årets bartender

Magnus Kjeldsrud (28) ble kåret til Årets Bartender da Beefeater International Bartender Competition gikk av stabelen på Smuget i Oslo tirsdag 8. oktober. Nummer to i sammendraget ble Richard Olsson fra Metro Bar i Bergen. Han vant både kreativitet og hur
Redaksjonen
09 Oktober 2002 - 01:00

Et blodig kutt i fingeren under kvatfinalen i hurtigmiksing så ikke ut til å legge noen demper på kreativitet og utfoldelse hos Kjelsrud som arbeider på Friday American Bar i Klingenberggata i Oslo. Han vant freestyle-delen og ble nummer to og tre i de øvrige grenene teori, kreativitet og hurtigmiksing.
 
Høye drinker, høy musikk og høy stemning var rammen rundt kåringen av Årets Bartender. 18. og 19. oktober går den internasjonale finalen av stabelen i Barcelona. Totalt 11 bartendere var kvalifisert til konkurransen, og på Smuget var det hurtigmiksing og freestyle som ble gjenstand for streng bedømming fra dommerpanelet under kyndig ledelse av Jesper Lind fra Café con Bar.
 
Sølv til Bergen
Nummer to i sammendraget ble Richard Olsson fra Metro Bar i Bergen. Han vant både kreativitet og hurtigmiksing. Olsson ble forøvrig nummer to også i fjorårets konkurranse.
 
Blant landets bartenderelite som satser på show og ekstra kreativitet i jobben, er denne konkurransen en av de mest prestisjefylte. Selv om miljøet er lite og stort sett lokalisert til Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand, er nivået høyt og mange av deltakerne trener både to og tre timer hver dag.
 
Beefeater International Bartender Competition ble i år arrangert for femte gang og var ifølge markedssjef Øyvind Berg hos arrangøren, Allied Domecq Spirits & Wine Norway AS, den beste til nå. Dessuten var det første gang at en nordmann stakk av med seieren. I de fire tidligere konkurransene har seieren gått til Sverige − til tross for at det har vært en nasjonal konkurranse.
 
Resultater
Årets Bartender: Magnus Kjeldsrud, Friday American Bar, Oslo
Teori: Henrik Jacobsen, Harvey's, Kristiansand
Kreativitet: Richard Olsson, Metro, Bergen
Hurtigmiksing: Richard Olsson, Metro, Bergen
Freestyle: Magnus Kjeldsrud, Friday American Bar, Oslo
 
Tekst: Lars Ole Ørjasæter
Foto: Lars Ole Ørjasæter & Allied Domecq

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her