Magnus Kjeldsrud ble Årets bartender

Magnus Kjeldsrud (28) ble kåret til Årets Bartender da Beefeater International Bartender Competition gikk av stabelen på Smuget i Oslo tirsdag 8. oktober. Nummer to i sammendraget ble Richard Olsson fra Metro Bar i Bergen. Han vant både kreativitet og hurtigmiksing.

Et blodig kutt i fingeren under kvatfinalen i hurtigmiksing så ikke ut til å legge noen demper på kreativitet og utfoldelse hos Kjelsrud som arbeider på Friday American Bar i Klingenberggata i Oslo. Han vant freestyle-delen og ble nummer to og tre i de øvrige grenene teori, kreativitet og hurtigmiksing.
 
Høye drinker, høy musikk og høy stemning var rammen rundt kåringen av Årets Bartender. 18. og 19. oktober går den internasjonale finalen av stabelen i Barcelona. Totalt 11 bartendere var kvalifisert til konkurransen, og på Smuget var det hurtigmiksing og freestyle som ble gjenstand for streng bedømming fra dommerpanelet under kyndig ledelse av Jesper Lind fra Café con Bar.
 
Sølv til Bergen
Nummer to i sammendraget ble Richard Olsson fra Metro Bar i Bergen. Han vant både kreativitet og hurtigmiksing. Olsson ble forøvrig nummer to også i fjorårets konkurranse.
 
Blant landets bartenderelite som satser på show og ekstra kreativitet i jobben, er denne konkurransen en av de mest prestisjefylte. Selv om miljøet er lite og stort sett lokalisert til Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Kristiansand, er nivået høyt og mange av deltakerne trener både to og tre timer hver dag.
 
Beefeater International Bartender Competition ble i år arrangert for femte gang og var ifølge markedssjef Øyvind Berg hos arrangøren, Allied Domecq Spirits & Wine Norway AS, den beste til nå. Dessuten var det første gang at en nordmann stakk av med seieren. I de fire tidligere konkurransene har seieren gått til Sverige − til tross for at det har vært en nasjonal konkurranse.
 
Resultater
Årets Bartender: Magnus Kjeldsrud, Friday American Bar, Oslo
Teori: Henrik Jacobsen, Harvey's, Kristiansand
Kreativitet: Richard Olsson, Metro, Bergen
Hurtigmiksing: Richard Olsson, Metro, Bergen
Freestyle: Magnus Kjeldsrud, Friday American Bar, Oslo
 
Tekst: Lars Ole Ørjasæter
Foto: Lars Ole Ørjasæter & Allied Domecq

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen