Maks uflaks for østers-Petersen

Maks uflaks for østers-Petersen

– Det var veldig kjedelig! Jeg hadde maks uflaks, og det klaffet ikke, sier Heini Petersen etter Nordisk Mesterskap.

Heini Petersen åpnet Nordisk Mesterskap i østersåpning med ambisjoner om å vinne. I stedet ble han slått ut i første runde.

– I år var det et utrolig høyt nivå på konkurransen, sier tidligere nordisk mester og syv ganger norgesmester, Heini Petersen fra Oslo. 

LES OGSÅ: Danske vil sikre norsk østersseier

Det var Martin Söderström fra Finland som stakk av med førsteplassen. Simon Tønsager fra Danmark kom på andreplass, mens svenske Johan Malm sikret seg den siste plassen på pallen.

Konkurranseleder Per Olofsson forteller at Europas fremste østersåpnere stilte til start i det åpne mesterskapet.
 
– Alt fra verdensmestere til europa- og norgesmestere har deltatt. Jeg vil tippe at ti av deltagerne hadde muligheten til å hevde seg i toppen. Nivået har vært veldig høyt, og de fleste av Europas aller beste østersåpnere kommer fra Skandinavia, så dette har vært en tøff konkurranse, sier han.
 
Han hadde på forhånd store forhåpninger til dansk-norske Heini Petersen.

– Jeg trodde Heini var en av dem som kunne hevde seg i toppen, men jeg er sikker på at han kommer sterkere tilbake, sier Olofsson.

Dommerne legger hovedsakelig vekt på presentasjonen og hvordan østersen er åpnet. Er det mye skader på østersen, gir det minuspoeng. Samtidig kan man få bonuspoeng dersom man åpner den veldig pent. Tiden spiller også inn. Vil man vinne, må 30 østers åpnes på 2,30 minutter

Selv om Heini Petersen iikke nådde opp denne gangen, har han ingen planer om å gi seg med østersåpning.

– Jeg satser på å komme sterkere tilbake neste år. Det er bare å fortsette å jobbe, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen