Maks uflaks for østers-Petersen

Maks uflaks for østers-Petersen

– Det var veldig kjedelig! Jeg hadde maks uflaks, og det klaffet ikke, sier Heini Petersen etter Nordisk Mesterskap.
30 April 2012 - 14:55

Heini Petersen åpnet Nordisk Mesterskap i østersåpning med ambisjoner om å vinne. I stedet ble han slått ut i første runde.

– I år var det et utrolig høyt nivå på konkurransen, sier tidligere nordisk mester og syv ganger norgesmester, Heini Petersen fra Oslo. 

LES OGSÅ: Danske vil sikre norsk østersseier

Det var Martin Söderström fra Finland som stakk av med førsteplassen. Simon Tønsager fra Danmark kom på andreplass, mens svenske Johan Malm sikret seg den siste plassen på pallen.

Konkurranseleder Per Olofsson forteller at Europas fremste østersåpnere stilte til start i det åpne mesterskapet.
 
– Alt fra verdensmestere til europa- og norgesmestere har deltatt. Jeg vil tippe at ti av deltagerne hadde muligheten til å hevde seg i toppen. Nivået har vært veldig høyt, og de fleste av Europas aller beste østersåpnere kommer fra Skandinavia, så dette har vært en tøff konkurranse, sier han.
 
Han hadde på forhånd store forhåpninger til dansk-norske Heini Petersen.

– Jeg trodde Heini var en av dem som kunne hevde seg i toppen, men jeg er sikker på at han kommer sterkere tilbake, sier Olofsson.

Dommerne legger hovedsakelig vekt på presentasjonen og hvordan østersen er åpnet. Er det mye skader på østersen, gir det minuspoeng. Samtidig kan man få bonuspoeng dersom man åpner den veldig pent. Tiden spiller også inn. Vil man vinne, må 30 østers åpnes på 2,30 minutter

Selv om Heini Petersen iikke nådde opp denne gangen, har han ingen planer om å gi seg med østersåpning.

– Jeg satser på å komme sterkere tilbake neste år. Det er bare å fortsette å jobbe, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her