Mamma Rosa borte for godt

Mamma Rosa borte for godt

En institusjon i restaurant-Oslo har stengt dørene.

Mamma Rosa på Egertorget var en av Oslos første italienske restauranter. Nå er den stengt. Gårdeieren, Øvre Slottsgate 12, bekrefter overfor Osloby.no at leieforholdet er avsluttet for godt. Selskapet jobber nå med å finne nye leietagere.

Osloby.no har ikke lyktes med å få kontakt med selskapet Lazio AS, som eier Mamma Rosa. Ifølge Brønnøysundregisteret har ikke selskapet sendt inn årsregnskap siden 2011, og fikk i februar i år fire ukers frist til å rette opp i flere forhold.

Mamma Rosa ble startet av de italienske brødrene Constantino og Mario Lemme på 70-tallet. Selskapet deres gikk konkurs i 1996, en av de største konkursene i den tidens restaurant-Oslo. Brødrene sto i tillegg for utesteder som Jimmy's og La Piazza på Aker Brygge, La Bella Napoli i sentrum, La Brochette i Vika og Brasserie Costa i Klingenberggaten.

Året etter ble de to brødrene siktet for å ha tappet restaurantene for penger, og Økokrim kom på banen. Dermed ble brødrenes restauranter overtatt av andre.

I 2002 fant ansatte ved Mamma Rosa to døde personer i restaurantens garderobe. De døde var et ektepar fra Mongolia, som var kommet til Norge som asylsøkere. Saken dreide seg trolig om drap og selvmord.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen