Mandag 18. mars 2002 - Smak Burgund i særklasse

Nå skal du virkelig få mulighet til å smake det beste fra Burgund. Ikke mindre enn 14 viner byr Apéritif deg på når Christophe Voisin fra vinhuset Faiveley skal vise deg Burgunds fortreffelighet. Dette blir vårens desidert største smaksopplevelse.
Redaksjonen
15 Februar 2002 - 13:19

Faiveley ble etablert allerede i 1825, og er i dag et av de aller største vinhusene i Burgund. Deres egne vinmarker på omlag 120 hektar dekker hele 80 prosent av behovet for druer - resten kjøpes inn via Maison Faiveley, som er negociantdelen av familiebedriften. Faiveley er nå den største private vinmark-besitter i Burgund og eier parseller i flere av de beste vinmarkene i området.

Familien Faiveley holder hus i Nuits-Saint-Georges hvor de har produsert et stort utvalg av høykvalitetsvin fra Burgund i en rekke år. Tradisjonen med håndplukking av druer, håndsortering av hver klase og manuell tapping av flaskene, lever i beste velgående hos Faiveley.

Kart over Burgund (klikk på kartet for større utgave)

Den årlige produksjon ligger på omlag 100 000 kasser.

Her kan du lese mer om vinhuset Faiveley.

Her er alle de 14 vinene du skal smake den 18. mars:

Hvite:
w Bourgogne Blanc "Georges Faiveley" 2000
w Mercurey Blanc "Les Mauvarennes" 1999 - Sélection du Tastevinage
w Meursault 1999
w Puligny Montrachet 1er Cru "Champgains" 1999

Røde:
w Bourgogne Rouge "Joseph Faiveley" 2000
w Nuits Saint Georges 1er cru "Clos de la Maréchale" 1998
w Fleurie "Domaine de Fonfotin" 2000
w Moulin à Vent 1999
w Mercurey Rouge "Domaine de la Croix Jacquelet" 2000
 
w Mercurey 1er Cru "Clos des Myglands" 2000
w Morey Saint Denis 1999
w Gevrey Chambertin 1er Cru "La Combe aux Moines" 1999
w Mazis Chambertin 1997 - Mis en bouteille sans filtration
w Corton "Clos des Cortons Faiveley" 1999 - Mis en bouteille sans filtration

 
 
 

Seminaret er nå avholdt.

Tid: 18. mars kl. 19.00
Pris: kroner 450 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 11.03.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før arrangementet. Merk innbetalingen med 180302. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør smaken av Norge til levevei - studiet for deg som vil jobbe med norsk tradisjonsdrikke

Fagskolen i Vikens utdanningstilbud Norsk tradisjonsdrikke som reiselivsprodukt er skredderskydd behovet til norsk reiseliv, og tar opp nye studenter i høst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her