Mandag 6. mai - Jentenes egen vinsmaking

I løpet av denne maikvelden får du mye ny kunnskap om vin og mat hver for seg og i kombinasjon, samtidig som du lærer om og smaker vin i selskap med mange hyggelige jenter. Ta med en venninne eller flere og meld deg på. Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen leder deg gjennom kvelden som er helt fri for bedrevitende mannfolk.

Det er gått noen måneder siden første gang Apéritif arrangerte jentenes egen vinsmaking, og forespørslene om oppfølgeren har vært mange. Siden våren og sommeren står for døren, med mange festlige lag i vente, er det riktig å se på hvilke typer viner som egner seg for den lyse årstid. Og ikke minst hva som passer til de typiske vår- og sommermenyer og -fester.

Du vil lære om de forskjellige vinenes opprinnelse, hvor de kommer fra og hvordan de er laget, samt deres egenskaper i forhold til mat.

Seminaret er nå avholdt

Dette er vinene vi skal smake oss gjennom:

Et friskt og rimelig alternativ til champagne eller annen musserende. Den perfekte aperitiff.
Les mer her:

En moderne italiensk hvitvin fra et meget klassisk vinområde som dessuten er svært fleksibel i matveien. Signert Antinori, et av Italias aller eldste og mest renommerte vinhus.
Les mer her:

New Zealand tar opp kampen med Nord-Europa når det gjelder å lage superfriske og fruktige hvitviner av klassiske druer.

Og denne hvitvinen fra Australias kanskje aller mest klassiske vinprodusent, Tahbilk, har på egenhånd skaffet seg et solid renommé som en vin på høyde med hvitviner av samme drue fra Rhône-dalen.

Hvit bordeaux på topp nivå er ikke hverdagskost. Denne flotte vinen som kan brukes til så vel gode retter med fisk og skalldyr som til lyst kjøtt som kylling og kalv har fått utrolig mye skryt siden den ble relansert for fem år siden.
Les mer her:

En saftig barbera er som skapt for våren og sommeren her i nord. Og produsenten Prunotto kan sakene sine.

Denne sjarmerende chiantien som lar seg nyte til et bredt utvalg retter og situasjeoner er også signert Antinori.
Les mer her:

Ikke bare hvite viner altså fra New Zealand, også pinot noir-vinene som vi helst forbinder med Burgund og Frankrike er vel verdt å stifte bekjentskap med.

Fra Peak Wines i California kommer smakingens grillvin. Lett å like og perfekt for utendørsservering.
Les mer her:

Seminaret er nå avholdt

Tid 6. mai kl. 19.00
Pris kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 01.05.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 060502 . Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen