Mandag 6. mai - Jentenes egen vinsmaking

I løpet av denne maikvelden får du mye ny kunnskap om vin og mat hver for seg og i kombinasjon, samtidig som du lærer om og smaker vin i selskap med mange hyggelige jenter. Ta med en venninne eller flere og meld deg på. Apéritifs redaktør Aase E. Jacobsen
Redaksjonen
16 April 2002 - 02:01

Det er gått noen måneder siden første gang Apéritif arrangerte jentenes egen vinsmaking, og forespørslene om oppfølgeren har vært mange. Siden våren og sommeren står for døren, med mange festlige lag i vente, er det riktig å se på hvilke typer viner som egner seg for den lyse årstid. Og ikke minst hva som passer til de typiske vår- og sommermenyer og -fester.

Du vil lære om de forskjellige vinenes opprinnelse, hvor de kommer fra og hvordan de er laget, samt deres egenskaper i forhold til mat.

Seminaret er nå avholdt

Dette er vinene vi skal smake oss gjennom:

Et friskt og rimelig alternativ til champagne eller annen musserende. Den perfekte aperitiff.
Les mer her:

En moderne italiensk hvitvin fra et meget klassisk vinområde som dessuten er svært fleksibel i matveien. Signert Antinori, et av Italias aller eldste og mest renommerte vinhus.
Les mer her:

New Zealand tar opp kampen med Nord-Europa når det gjelder å lage superfriske og fruktige hvitviner av klassiske druer.

Og denne hvitvinen fra Australias kanskje aller mest klassiske vinprodusent, Tahbilk, har på egenhånd skaffet seg et solid renommé som en vin på høyde med hvitviner av samme drue fra Rhône-dalen.

Hvit bordeaux på topp nivå er ikke hverdagskost. Denne flotte vinen som kan brukes til så vel gode retter med fisk og skalldyr som til lyst kjøtt som kylling og kalv har fått utrolig mye skryt siden den ble relansert for fem år siden.
Les mer her:

En saftig barbera er som skapt for våren og sommeren her i nord. Og produsenten Prunotto kan sakene sine.

Denne sjarmerende chiantien som lar seg nyte til et bredt utvalg retter og situasjeoner er også signert Antinori.
Les mer her:

Ikke bare hvite viner altså fra New Zealand, også pinot noir-vinene som vi helst forbinder med Burgund og Frankrike er vel verdt å stifte bekjentskap med.

Fra Peak Wines i California kommer smakingens grillvin. Lett å like og perfekt for utendørsservering.
Les mer her:

Seminaret er nå avholdt

Tid 6. mai kl. 19.00
Pris kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 01.05.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 060502. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her