Månedens leverandør desember 2001

Månedens leverandør i desember er den ikke uvesentlige aktøren Arcus Produkter. Som leverandør av mange gode og velkjente merkenavn i både flaske og bib er de vel verdt for horecamarkedet å forholde seg til.

Arcus Produkter er Norges klart største aktør med en markedsandel på over 30%, og har et av Europas mest moderne produksjons- og tapperianlegg for egne merker, samtidig som de representerer en rekke utenlandske kvalitetsleverandører i Norge.

Destillatør
Arcus Produkter ble etablert så sent som i 1996, men var tidligere Vinmonopolets produksjons- og tapperivirksomhet. Selskapet ivaretar en historie som strekker seg helt tilbake til de gamle norske "Destillasjoner" fra første halvdel av 1800-tallet, og fremstiller fortsatt akevitter og andre norske produkter etter over 100 år gamle resepter. Mest berømt av disse produktene er utvilsomt Linie, som er verdens eldste akevittmerke og eksporteres til en rekke land. I dag eksporterer Arcus Produkter over dobbelt så mye akevitt som det nytes her i Norge, med Tyskland som største marked.

Beliggenhet
Arcus Produkter har sitt anlegg på Hasle ved Økern i Oslo, og har rundt 200 ansatte. Her foregår all produksjon av de norske merkene, og produksjonsanlegg og fatlager dekker flere hundre tusen kvadratmeter. Selskapet har Norges sterkeste markeds- og salgsapparat, med over 20 personer. Produktsortimentet består av godt over 300 merker. Arcus Produkter har Norges eneste laboratorium akkreditert for vin og brennevin, og gjennomfører - som eneste norske aktør - en omhyggelig kvalitetskontroll av alle egne og importerte merker.

Merkevarer og utmerkelser
Sentralt i virksomheten står merkevarebygging av Arcus Produkters egne brennevinsmerker på det norske og internasjonale markedet. Merker som Gammel Opland, Linie, Upper Ten, Vikingfjord og Braastad fra Arcus Produkter har de siste årene høstet en lang rekke troféer og utmerkelser i viktige internasjonale konkurranser som IWC og IWSC. I novemer 2001 ble Arcus Produkter tildelt Merket for God Design fra Norsk Designråd på ikke mindre enn 3 av våre produkter (følg link på produktene for å lese mer om premieringen):

  Braastad
  V.S.O.P.
  Reserve

 
Frost

 
Vikingfjord

Suksesser
Arcus Produkter står også bak noen av de største suksessene i det norske vinmarkedet de siste årene, med egenutviklede merker som La Vida, Cappella, La Buvette og Kimberly. I tillegg representerer selskapet kjente kvalitetsleverandører som Rothschild (Lafite), Penfolds, La Rioja Alta, Chivite, Ruinart og Girelli.
 
Ønsker du å vite mer om Arcus Produkter?

Se våre hjemmesider: www.arcus-produkter.no
(brukernavn: Hammer - Passord: Hammer)

eller kontakt Arcus Kundeservice på 22 97 55 55

Noen av produktene i Arcus' portefølje

La Vida

Kimberly

Goya Navarra

Arrow

Cuvée La Mer

Liebfraumilch

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cab

Gran Feudo Reserva Vinas Viejas

Canaletto Montepulciano

Canepa Estate

Ruinart Champagne
 

Lysholm Linie

Braastad VSOP

Vikingfjord

Upper Ten

Frost

St. Hallvard

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen