Månedens leverandør desember 2001

Månedens leverandør i desember er den ikke uvesentlige aktøren Arcus Produkter. Som leverandør av mange gode og velkjente merkenavn i både flaske og bib er de vel verdt for horecamarkedet å forholde seg til.
Redaksjonen
07 Desember 2001 - 01:00

Arcus Produkter er Norges klart største aktør med en markedsandel på over 30%, og har et av Europas mest moderne produksjons- og tapperianlegg for egne merker, samtidig som de representerer en rekke utenlandske kvalitetsleverandører i Norge.

Destillatør
Arcus Produkter ble etablert så sent som i 1996, men var tidligere Vinmonopolets produksjons- og tapperivirksomhet. Selskapet ivaretar en historie som strekker seg helt tilbake til de gamle norske "Destillasjoner" fra første halvdel av 1800-tallet, og fremstiller fortsatt akevitter og andre norske produkter etter over 100 år gamle resepter. Mest berømt av disse produktene er utvilsomt Linie, som er verdens eldste akevittmerke og eksporteres til en rekke land. I dag eksporterer Arcus Produkter over dobbelt så mye akevitt som det nytes her i Norge, med Tyskland som største marked.

Beliggenhet
Arcus Produkter har sitt anlegg på Hasle ved Økern i Oslo, og har rundt 200 ansatte. Her foregår all produksjon av de norske merkene, og produksjonsanlegg og fatlager dekker flere hundre tusen kvadratmeter. Selskapet har Norges sterkeste markeds- og salgsapparat, med over 20 personer. Produktsortimentet består av godt over 300 merker. Arcus Produkter har Norges eneste laboratorium akkreditert for vin og brennevin, og gjennomfører - som eneste norske aktør - en omhyggelig kvalitetskontroll av alle egne og importerte merker.

Merkevarer og utmerkelser
Sentralt i virksomheten står merkevarebygging av Arcus Produkters egne brennevinsmerker på det norske og internasjonale markedet. Merker som Gammel Opland, Linie, Upper Ten, Vikingfjord og Braastad fra Arcus Produkter har de siste årene høstet en lang rekke troféer og utmerkelser i viktige internasjonale konkurranser som IWC og IWSC. I novemer 2001 ble Arcus Produkter tildelt Merket for God Design fra Norsk Designråd på ikke mindre enn 3 av våre produkter (følg link på produktene for å lese mer om premieringen):

  Braastad
  V.S.O.P.
  Reserve

 
Frost

 
Vikingfjord

Suksesser
Arcus Produkter står også bak noen av de største suksessene i det norske vinmarkedet de siste årene, med egenutviklede merker som La Vida, Cappella, La Buvette og Kimberly. I tillegg representerer selskapet kjente kvalitetsleverandører som Rothschild (Lafite), Penfolds, La Rioja Alta, Chivite, Ruinart og Girelli.
 
Ønsker du å vite mer om Arcus Produkter?

Se våre hjemmesider: www.arcus-produkter.no
(brukernavn: Hammer - Passord: Hammer)

eller kontakt Arcus Kundeservice på 22 97 55 55

Noen av produktene i Arcus' portefølje

La Vida

Kimberly

Goya Navarra

Arrow

Cuvée La Mer

Liebfraumilch

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cab

Gran Feudo Reserva Vinas Viejas

Canaletto Montepulciano

Canepa Estate

Ruinart Champagne
 

Lysholm Linie

Braastad VSOP

Vikingfjord

Upper Ten

Frost

St. Hallvard

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her