Månedens leverandør desember 2001

Månedens leverandør i desember er den ikke uvesentlige aktøren Arcus Produkter. Som leverandør av mange gode og velkjente merkenavn i både flaske og bib er de vel verdt for horecamarkedet å forholde seg til.
Redaksjonen
07 Desember 2001 - 01:00

Arcus Produkter er Norges klart største aktør med en markedsandel på over 30%, og har et av Europas mest moderne produksjons- og tapperianlegg for egne merker, samtidig som de representerer en rekke utenlandske kvalitetsleverandører i Norge.

Destillatør
Arcus Produkter ble etablert så sent som i 1996, men var tidligere Vinmonopolets produksjons- og tapperivirksomhet. Selskapet ivaretar en historie som strekker seg helt tilbake til de gamle norske "Destillasjoner" fra første halvdel av 1800-tallet, og fremstiller fortsatt akevitter og andre norske produkter etter over 100 år gamle resepter. Mest berømt av disse produktene er utvilsomt Linie, som er verdens eldste akevittmerke og eksporteres til en rekke land. I dag eksporterer Arcus Produkter over dobbelt så mye akevitt som det nytes her i Norge, med Tyskland som største marked.

Beliggenhet
Arcus Produkter har sitt anlegg på Hasle ved Økern i Oslo, og har rundt 200 ansatte. Her foregår all produksjon av de norske merkene, og produksjonsanlegg og fatlager dekker flere hundre tusen kvadratmeter. Selskapet har Norges sterkeste markeds- og salgsapparat, med over 20 personer. Produktsortimentet består av godt over 300 merker. Arcus Produkter har Norges eneste laboratorium akkreditert for vin og brennevin, og gjennomfører - som eneste norske aktør - en omhyggelig kvalitetskontroll av alle egne og importerte merker.

Merkevarer og utmerkelser
Sentralt i virksomheten står merkevarebygging av Arcus Produkters egne brennevinsmerker på det norske og internasjonale markedet. Merker som Gammel Opland, Linie, Upper Ten, Vikingfjord og Braastad fra Arcus Produkter har de siste årene høstet en lang rekke troféer og utmerkelser i viktige internasjonale konkurranser som IWC og IWSC. I novemer 2001 ble Arcus Produkter tildelt Merket for God Design fra Norsk Designråd på ikke mindre enn 3 av våre produkter (følg link på produktene for å lese mer om premieringen):

  Braastad
  V.S.O.P.
  Reserve

 
Frost

 
Vikingfjord

Suksesser
Arcus Produkter står også bak noen av de største suksessene i det norske vinmarkedet de siste årene, med egenutviklede merker som La Vida, Cappella, La Buvette og Kimberly. I tillegg representerer selskapet kjente kvalitetsleverandører som Rothschild (Lafite), Penfolds, La Rioja Alta, Chivite, Ruinart og Girelli.
 
Ønsker du å vite mer om Arcus Produkter?

Se våre hjemmesider: www.arcus-produkter.no
(brukernavn: Hammer - Passord: Hammer)

eller kontakt Arcus Kundeservice på 22 97 55 55

Noen av produktene i Arcus' portefølje

La Vida

Kimberly

Goya Navarra

Arrow

Cuvée La Mer

Liebfraumilch

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cab

Gran Feudo Reserva Vinas Viejas

Canaletto Montepulciano

Canepa Estate

Ruinart Champagne
 

Lysholm Linie

Braastad VSOP

Vikingfjord

Upper Ten

Frost

St. Hallvard

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her