Månedens leverandør juli 2001

Brand Partners er nå, sammen med resten av Scandinavian Beverage Group, på plass i nye lokaler i Hoffsveien 70 på Smedstad i Oslo. Gruppen skiftet navn fra Norwegian Beverage Group etter at de slo seg sammen med svenske Bibendum AB sent i fjor. Brand Part
Redaksjonen
28 Juni 2001 - 01:00

Brand Partners AS var det første firmaet i Norge som fikk importlisens for vin og brennevin. Firmaet ble grunnlagt så sent som i januar 1995 som starten på et fruktbart samarbeid mellom det franske storkonsernet Pernod Ricard og den etter hvert svært så oppegående vin- og brennevinsgruppen Norwegian Beverage Group (NBG). Erik Amundsen ble hentet fra Stenberg & Blom og plassert som daglig leder av selskapet. Som en følge av eierstrukturen, ble også Pernod Ricard's portefølje umiddelbart plassert i firmaet, og merkevarer som Jameson, Renault og Jacob's Creek gjorde at Brand Partners hadde en ganske trygg plattform å bygge videre på allerede fra første dag.
 
Tallverdiene for 2000 viser et omsatt volum på 1,9 millioner liter som igjen betyr en brutto omsetning på 200 millioner kroner.
 
I dag er Brand Partners en av de ledende vin- og brennevinsimportørene i Norge. Mens mye av vinutvalget kommer fra frittstående produsenter, er brennevinsortimentet stort sett bygget på produkter fra Pernod Ricard. Følgelig inngår en mengde kjente internasjonale merkevarer i porteføljen, som for eksempel Renault, Bisquit, Jameson, Bushmills, Pernod, Ricard, Larios og ikke minst Havana Club.
 
Hovedvekten av produktporteføljen blir imidlertid lagt på vin. I tillegg til Pernod Ricard's egen storslager Jacob's Creek, har Brand Partners i løpet av kort tid bygget et vinsortiment fra produsenter også utenfor familien, og i dag er så mye som 48% av volumet produkter utenfor Pernod Ricard. Vinhus som Moselland, Carmen, Marqués de Vitoria, Bodegas Piqueras og Leone de Castris, har etablert seg godt i Norge etter at de startet samarbeidet med Brand Partners.

Nedenfor finner du praktisk informasjon om firmaet, men også ytterligere informasjon kan hentes på www.brandpartners.no.
(Brukernavn: brandpartners / passord: jameson)

Brand Partners har i dag følgende ansatte
Direktør
 
Sekretær
 
Markedssjef
 
Markedskonsulent
 
Produktsjef
 
Salgssjef
 
Salgskonsulent
 
Salgskonsulent
 
Salgskonsulent
 
Irsk whiskey ambassadør

Noen produkter i Brand Partners portefølje:
Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir
Jacob's Creek Chardonnay
Moselland Classic Riesling Kabinett
Jacob's Creek Shiraz Cabernet
Santera Primitivo di Manduria
Viña Albali Crianza
Havana Club Silver Dry
Renault Carte Noire Extra
Jameson Irish Whiskey

Linker til noen av leverandørene:

Agros

www.agrosvodka.com

Austin & Nichols

www.austinnichols.com

Biondi Santi SpA

www.sienanet.it/biondi_santi/

Bodegas Marques de Vitoria

www.marquesdevitoria.com

Campbell Distillers

www.aberlour.co.uk

Carmen

www.carmen.cl

Cave Vinicole de Pfaffenheim

www.pfaffenheim.com

Château de la Tuilerie

www.chateautuilerie.com

Etchart

www.prargentina.com.ar/atchart/

Havana Club International

www.havana-club.com

Henkell & Söhnlein

www.wodka-gorbatshow.com

IDL

www.jameson.ie

Jacopo Poli

www.poligrappa.com

Joseph Mellot

www.joseph-mellot.fr

Ksara S.A.L.

www.ksara.com.lb

Leone de Castris

www.clio.it/sr/cm/decastris/

Long Mountain

www.longmountain.co.za

Moselland eG

www.moselland.de

Old Bushmills

www.bushmills.com

Orlando

www.jacobscreek.com.au

PR Larios

www.lariosdrygin.com

PR Nederland

www.prnederland.nl

Ramazzotti

www.ramazzotti.de

Ricard S.A.

www.ricard-sa.com

Simonnet-Febvre

www.simonnet-febvre.com

Taylor Fladgate & Yeatman

www.taylor.pt

Vinhos Terra Andina

www.terraandina.com

Wild Turkey

www.wildturkeybourbon.com

Winner Wines

www.ibernoble.com

Wisdom & Warter

www.wisdomwarter.es

Wyndham Estate

www.wyndhamestate.com.au

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her