Månedens leverandør - mars 2002

Norex International AS har siden den spede begynnelse i 1979 utviklet seg til å bli et moderne salgs- og markedsføringsselskap med 13 ansatte, som i dag representerer store og tunge merkevarer innen vin og brennevin.
Redaksjonen
09 Mars 2002 - 02:00

Historien om Norex International AS begynte i 1978. Selskapet ble startet for å eksportere norske mat- og drikkevarer til skipshandlere rundt om i verden. Men dette ble ingen suksess. Norex International AS kontaktet i 1979 Vin & Sprit AB for å få rettighetene for salg og markedsføring av ABSOLUT Vodka. Avtalen ble gjort og arbeidet med å introdusere produktet i Europa begynte. I mai 1983 ble ABSOLUT Vodka listeført på A/S Vinmonopolet, en måned før listeføringen på Systembolaget i Sverige.

Vin og Brennevin
Frem til 1999 var Norex International AS hovedsaklig en brennevinsleverandør for verdenskjente merkevarer som Glenfiddich Malt, Grant''s finest (skotsk whisky), Hennessy Cognac og Disaronno Originale Amaretto. Siden den tid har vi gradvis begynt et samarbeid med flere vinprodusenter fra Frankrinke, Spania, Italia, Sør-Afrika, Chile, Ungarn og Tyskland. Blant de mest kjente vinprodusentene/merkene i vår portefølje kan nevnes;

Baron Philip de Rothschild, Chablis Laroche, Nicolas Feuillatte Champagne, Bodegas Lan, Vina Cono Sur (Isla Negra Merlot), Prüm, Paul Zinck, St. Ursula (Dunavar Chardonnay).

Norex International AS kan i dag tilby et bredt utvalg av viner; fra rimelige ungarske Bag-in-Box produkter, til svært eksklusive franske slottsviner. Med den økende interessen for vin her til lands, ser vi allikevel behovet for å utvide vår vinportefølje ytterligere, for å kunne tilfredsstille kundenes behov i enda større grad. Vi planlegger derfor å inngå samarbeid med flere vinprodusenter i løpet av de nærmeste årene.

Distribusjon
For å sikre at våre produkter ankommer kundene i rett tid og i henhold til bestilling, har vi siden 2001 samarbeidet med Vectura AS. Vectura AS er vår logistikk-partner, men våre produkter distribueres også av flere regionale grossister.

Vi som jobber i Norex International AS...
synes det er gøy! Vi liker arbeidsplassen vår, og trives med en jobb som bidrar til at Ola Normann får større valgmuligheter når han skal nyte alkoholholdige drikker!

Etter en nokså sped start i 1978, har altså Norex International bygget seg opp til å bli en av de store aktørene på det norske vin- og brennevinsmarkedet. Vi teller i dag 13 medarbeidere, og holder til i Oslo sentrum. Bakgrunnen til oss som jobber her er svært variert, og sammen har vi det som skal til for å lykkes i vår målsetting som er å være den beste samarbeidspartneren både for våre prinspaler og våre kunder.

Kontakt oss gjerne!

Norex International
Roar Tofte - roar@norexint.no
Daglig leder

Henny Eliassen - henny@norexint.no
Adm. sekretær

Lars Sagen - lars@norexint.no
Salgsdirektør

Arnt Winje - arnt@norexint.no
Key Account

Tore Sandsmark - ts@norexint.no
Key Account

Petter Økland - petter@norexint.no
Key Account

Mette Dahl - mette@norexint.no
Regnskap

Fiona Strømstad - fiona@norexint.no
Markedssjef

Eli Rudshagen - eli@norexint.no
Brand Manager

Hege Christensen - hege@norexint.no
Brand Manager Assistant
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her