Mange skitne hoteller

Mange norske hoteller har for dårlig renhold på kjøkkenet, og det er rot og uhygieniske forhold.

Det er Mattilsynet som har vært på tilsyn gjennom sommeren og inspektørene har funnet mye rart.
 
P4 har gått gjennom 15 rapporter og bare to hoteller får skryt for orden og renhold.
 
Mat på gulvet
Tilsynet fant blant annet en pizzadeig som ble bakt ut på en papplate. Et annet sted var en hund jevnlig i nærheten av kjøkkenet. Softis ble tint ute på asfalten, og mat ble lagret på gulvet uten å være skikkelig innpakket.
 
I tillegg ble det funnet gammel mat med mugg, urent bestikk, skjærefjøler og annet utstyr. I de mest alvorlige tilfellene førte dette til hastevedtak og trussel om tvangsmulkt.  
 
Rent generelt mener Mattilsynet det er mye darlig renhold, fett og støv. Alt påpekes av frykt for at bakterier skal havne i maten og at gjestene blir syke.
 
Skuffet
Blant hotellene som ble sjekket i sommer var Holmenkollen Park Hotel Rica. Der påpeker tilsynet dårlig vedlikehold av kjøkkenet, mangelfullt renhold i hele virksomheten og flere brudd på hygieneforskriftene.
 
- Slike forhold er en tankevekker når man tenker på at Rica Park Hotel er et stort og anerkjent hotell. Det er så alvorlig at vi har sett oss nødt til å fatte nødvendige vedtak for å få dem til å ordne opp i forholdene. I ytterste konsekvens kan man få matforgiftning, og det er en svært alvorlig sak, sier seksjonssjef i Mattilsynet i Oslo  Christoffer Nielsen til P4.
 
Tar det alvorlig
- Vi opplever egentlig det som greit. Vi trengte kanskje en vekker. Vi hadde kanskje ikke vært flinke nok til å vaske hver eneste dag. Det burde ha vært bedre, sier hotelldirektør Claus Petersen og vedgår at kritikken er fortjent.
 
- Vi tok tak i det med en gang, og det føles ikke urettferdig. Vi ser alvorlig på det, sier Petersen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen