Mangel på kokker

Ostehuset i Stavanger sliter med å få fagopplærte kokker.

- Siden vi åpnet i april har vi hatt problem med å få nok kokker til kjøkkenet vårt. Det er rett og slett ikke folk å få her i distriktet, sier kjøkkensjef Morten Hagen ved Ostehuset.
 
På grunn av den pressede situasjonen har det nye Ostehuset derfor vært nødt for å leie inn utenlandske kokker.
 
- Vi har per i dag leid inn to kokker fra Russland, og en fra Tyskland gjennom et vikarbyrå. De utenlandske arbeiderne har ikke jobbet på Ostehuset i mer enn et par uker, og skal heller ikke jobbe lenge til, sier Hagen.
 
- Vi venter på å få et par kokker fra andre byer i Norge hit. Det er positivt med friskt blod til restaurantbransjen i byen, men det er slett ikke lett å få folk til å flytte hit, sier Hagen.
 
Bedre før
Driftsansvarlig for restaurantkjeden Herlige Stavanger, Gaute Løvset, forteller at også de har hatt en presset situasjon lenge.
 
- Situasjonen her i Rogaland var bedre for et par år siden. I dag har vi flere ansatte som ikke er fra distriktet, sier Løvset.
 
Løvset forteller at det også er færre søkere på utlyste jobber i byen i dag, og at det har ført til at restaurantkjeden må operere annerledes når de utlyser nye stillinger.
 
- Før kunne det ligge stabler med søknader på pulten, mens vi i dag selv må være aktive i rekrutteringsprosessen. Dessuten går mye av rekrutteringen i dag gjennom nettverk og rekrutteringsfirmaer, sier han.
 
Velger Nordsjøen
Daglig leder for Bistrohuset i Stavanger, Cathrine Trettenes, sier at også de merker mangelen på kokker i byen. Hun tror flere utdannede kokker bevisst velger seg en jobb offshore.
 
- Når kokker skal velge mellom ugunstige arbeidstider på land eller høyere lønn offshore, er det nok mange som mener Nordsjøen er mer attraktiv, sier Trettenes til Rogalands Avis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen