Mangfoldig  forsmak

Mangfoldig forsmak

Den største matbegivenheten i Oslo på årevis, Mathallen på Vulkan, er snart en realitet. Denne helgen får du en forsmak.
Redaksjonen
02 Mars 2012 - 15:55

- Forsmak 2012 er en internasjonal mat- og drikkefestival som skal presentere det beste av norsk mat og drikke. Som publikum kan du la deg friste av upasteuriserte oster, rømme eller yoghurt fra Avdem Gardsysteri, fenalår fra Villsaukongen eller eplemost fra Epleblomsten, forklarer en entusiastisk festivalsjef, Sverre Landmark.

For hele familien

I tillegg til smaksprøver og salgsboder fra over 50 av de beste norske produsentene, arrangeres det kurs, debatter, foredrag og seminarer med både kjendiskokker og kommende kokkestjerner. Festivalen har gratis inngang og passer for hele familien.

Forsmak arrangeres i Mathallen på Vulkan ved Akerselva i Oslo, den 2. -3. mars. Forsmak er, enkelt og greit, en forsmak på hva du kan forvente deg av Mathallen på Vulkan når den offisielt åpner i oktober.

Helt usnobbete

- Mathallen blir det store matmarkedet man har savnet i Oslo, og som man finner i alle europeiske byer med respekt for seg selv. På Forsmak vil du møte alt fra alt fra profesjonelle matentusiaster og kokker til matglade amatører, og til med et eget matkurs for barn! Det er viktig å understreke at dette ikke blir et «snobbested», men et sted for folk flest som er mat- og drikkeinteressert, sier Landmark.

I det gamle broverkstedet på Vulkan begynner nå den nye Mathallen å ta form. Over tre plan på til sammen nærmere 3500 kvm skal det utvikles en arena og møteplass for alle som er opptatt av mat og matopplevelser. Mathallen skal i tillegg til å fungere som en markedsplass også være et opplevelsessenter for de som er glade i mat. Her ønsker man å tilby noe som kan skape et treffpunkt for mannen i gata, de som er spesielt interessert i mat og de profesjonelle. Her kan du både lære bort og bli lært.

Les mer her: http://vulkanoslo.no/default.aspx?menu=50

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her