Mangfoldig  forsmak

Mangfoldig forsmak

Den største matbegivenheten i Oslo på årevis, Mathallen på Vulkan, er snart en realitet. Denne helgen får du en forsmak.
Redaksjonen
02 Mars 2012 - 16:55

- Forsmak 2012 er en internasjonal mat- og drikkefestival som skal presentere det beste av norsk mat og drikke. Som publikum kan du la deg friste av upasteuriserte oster, rømme eller yoghurt fra Avdem Gardsysteri, fenalår fra Villsaukongen eller eplemost fra Epleblomsten, forklarer en entusiastisk festivalsjef, Sverre Landmark.

For hele familien

I tillegg til smaksprøver og salgsboder fra over 50 av de beste norske produsentene, arrangeres det kurs, debatter, foredrag og seminarer med både kjendiskokker og kommende kokkestjerner. Festivalen har gratis inngang og passer for hele familien.

Forsmak arrangeres i Mathallen på Vulkan ved Akerselva i Oslo, den 2. -3. mars. Forsmak er, enkelt og greit, en forsmak på hva du kan forvente deg av Mathallen på Vulkan når den offisielt åpner i oktober.

Helt usnobbete

- Mathallen blir det store matmarkedet man har savnet i Oslo, og som man finner i alle europeiske byer med respekt for seg selv. På Forsmak vil du møte alt fra alt fra profesjonelle matentusiaster og kokker til matglade amatører, og til med et eget matkurs for barn! Det er viktig å understreke at dette ikke blir et «snobbested», men et sted for folk flest som er mat- og drikkeinteressert, sier Landmark.

I det gamle broverkstedet på Vulkan begynner nå den nye Mathallen å ta form. Over tre plan på til sammen nærmere 3500 kvm skal det utvikles en arena og møteplass for alle som er opptatt av mat og matopplevelser. Mathallen skal i tillegg til å fungere som en markedsplass også være et opplevelsessenter for de som er glade i mat. Her ønsker man å tilby noe som kan skape et treffpunkt for mannen i gata, de som er spesielt interessert i mat og de profesjonelle. Her kan du både lære bort og bli lært.

Les mer her: http://vulkanoslo.no/default.aspx?menu=50

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her