Mangler elever

Restaurant og matfag i videregående skole har svært lave søkertall i Larvik.
Redaksjonen
24 November 2008 - 10:00

Avdelingsleder Sten Vidar Johannesen ved restaurant- og servicefagene er bekymret.
 
- Jeg får ukentlige telefoner fra bedrifter som etterlyser lærlinger innen både restaurant- og servicefag, men vi har ikke nok elever å sende ut, sier han.
 
Ingen søker
- Arbeidsmarkedet skriker etter jobbsøkere innen disse fagene, men det er nesten ingen som søker, forteller han.
 
- Markedet forventer at vi har potensielle lærlinger, men så lenge vi ikke har nok søkere klarer vi ikke å produsere nok arbeidskraft ut i markedet. Hvor skal vi i fremtiden hente arbeidskraften, undrer Johannesen.
 
Roymond Bjerkholt ved Becks Brasserie & Bar har ikke merket at det er vanskelig å få tak i lærlinger, men forteller han ser at det er mindre søknader enn før når det gjelder matfag generelt.
 
Flere sysler
- Personlig tror jeg det er lite søknader til skolen fordi ungdommene har negativ innstilling til arbeidstidene. Samfunnet er ikke lagt opp sånn som før, man har flere fritidssysler man vil være med på, sier han.
 
Bjerkholt synes det er synd at ikke flere søker seg mot matfag.
 
- Vi som jobber i bransjen synes jo dette er en sosial og god jobb, og har stor interesse for dette faget, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål
Dagens rett

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål

De hverdagslige kotelettene får et eksotisk løft i denne oppskriften med både raita og mangosalsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her