Markedet for Cognac økte i 2004

I løpet av 2004 er salget av cognac økt til 378 110 hl, noe som tilsier en økning på 6,1 prosent (+ 21 780 hl) fra 2003, og 10,0 prosent (+34 355 hl) fra 2002.
Redaksjonen
04 Mars 2005 - 02:00

Dette salget tilsvarer 135 millioner flasker, som er det beste salget som har vært gjennom de siste 14 årene. Verdiøkningen på salget har derimot, grunnet svak dollarkurs, kun økt med 0,9 prosent.
 
Salget av cognac er i hovedsak i 3 store geografiske områder.
 
-Nord-, Sør- og Mellom-Amerika (38,7%)
-Europa (39,8%)
-Asia (19,1%)
 
Det er vel verdt å merke seg at eksporten for 2004 til de amerikanske landene er 2,7 ganger så stor som i 1993. Den prosentvise økningen i markedet er på 1,1 prosent. USA er fremdeles det største markedet for cognac med 137 924 hl i 2004 (+0,3 prosent).
 
Salget i Europa har økt betraktelig det siste året - hele 7,0 prosent i forhold til 2003. Storbritannia, Frankrike og Tyskland er de viktigste markedene med 77 678 hl, mens eksporten til Skandinavia har hatt en pen økning med 4,6% til 31 123 hl.
 
Salg per kategori
Det er i 2004 en gledelig økning i alle segmentene innen cognac, men det er en større økning innen høykvalitets cognac. Det er også verdt å merke seg skiftet hos konsumentene i de amerikanske landene mot cognac av høyere kvalitet.
 
-VS, 3 stjerner og liknende (209 975 hl/55,5% av markedet)
Global økning på 2,4 prosent takket være en økning på det europeiske markedet med 7,1 prosent. De amerikanske landene har hatt en svak tilbakegang (-1,4 prosent) mens Asia har hatt en tilbakegang på 35,4 prosent dog på et mye mindre volum.
 
-VSOP og liknende (130 164 hl/34,4% av markedet)
Global økning med 9,4 prosent. Amerikanske land +7,3 prosent, Europa +5,7prosent og Asia +14,5prosent.
 
-Napoléon, XO, Extra og annen svært høy kvalitet (37 971 hl /10,1 % av markedet)
En svært god økning globalt med +17,5 prosent. Amerikanske land +19,3 prosent, Europa +10,4 prosent og Asia +24,2 prosent.
 
-Bulk
Bulk salg representerer 32 777hl, eller 8,7 prosent, av salget i 2004.
 
Kilde: Vitisphere.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her