Mat mot strømmen

Andøy Friluftssenter satser i krisetider og vil skape flere arbeidsplasser.
Redaksjonen
14 April 2009 - 11:00

- Vi har i løpet av det siste året bygd et 140 kvadratmeter stort gjestehus, mye beregnet på mindre grupper i kurs- og konferansemarkedet. Samtidig har vi doblet kapasiteten i restauranten, sier Nigel Turell, halvparten av gründerparet.
 
Mer aktivitet
- Vi ønsker å skape mer aktivitet, og flere arbeidsplasser her ute, mens folk flest absolutt bør leve slik de bruker. Rentenedgangen gjør at mange har mer penger mellom hendene enn tidligere - kanskje uten at de faktisk tenker så mye på det, mener Nigel Turell.
 
Han sier til vol.no at det å spise ute nok er noe vesterålingene bør unne seg mer - av flere grunner.
 
Langt bak
- Vi ligger unormalt langt bak Svolvær, og Tromsø hva gjelder tilbud på matsiden. Alle har et behov for å kunne nyte et måltid uten å måtte tenke ut hva de skal kjøpe inn og lage, og uten å måtte tenke på oppvasken. Der har vi mye å gå på, sier Turell.
 
Andøy Friluftssenter er for tiden på jalt etter en ny kokk.
 
- I denne bransjen handler det veldig mye om personlighet. Folk vender tilbake hit for å møte vertskapet, så det blir spennende å se hvordan det kan fungere med andre fjes også, sier Turell.
 
Fikk pris
Andøy Friluftssenter fikk utdelt bygdeutviklings-prisen (BU) for Nordland i 2008.
 
Juryens begrunnelse var at Andøy Friluftssenter har over år utviklet unike mat- og villmarksopplevelser med utgangspunkt i eiendommens ressurser og i samspill med bedriftens kunder.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her