Mat- og vinkurs 26. oktober i Bergen - Italia rundt på 6 stetter og 3 tallerkener

Vinlandet Italia er i skuddet som aldri før. Når du kombinerer vinen med den italienske kokekunsten, er lykken oppnådd. Bli med på en eventyrlig reise i gastronomiens tegn der du får ta del i Italias spennende mat- og vinhistorie. En treretters italiensk
Redaksjonen
04 September 2004 - 12:24

Italias vinøse mangfold er tilnærmet uendelig. Intet annet land i verden kan vise til en tilsvarende rikdom i druetyper, jordsmonn, mikroklimaer og vinifikasjonsmetoder. Alle Italias 20 fylker produserer verdensberømte viner, og fra Etna i sør til Südtirol i nord skapes det legendariske super-viner, i alle priskategorier. Italias mangfold kan dog være utrolig forvirrende - men er likevel fascinerende, og sterkt nytelsesorientert.

For italienerne setter livsnytelsen i sentrum. På bordet, i glasset, i livet.

I denne seansen foretar vi en vinøs reise Italia rundt. Reisen akkompagneres av seks vinøse eksempler på hvordan dette langstrakte landet viser seg fra sine forskjellige vinøse sider - med utgangspunkt i stikkord som mangfold, historie, kvalitet, og selvsagt; nytelse!

Underveis vil det bli gitt grunnleggende innføring i hva dette stoffet vin egentlig er, hvorfor vi elsker det og hvordan vi behandler det, og ikke minst; noen svar på mange av de spørsmålene man har hva angår vin generelt - og Italia spesielt.

For eksempel hva de italienske vin-etikettene kan fortelle oss, hva man bør se etter når en smaker vin, hvordan man smaker vin, tips om vin og mat, tips om vin uten mat, generelle serveringstips - og annen vin-relatert lærdom. Og gjerne svar på andre spørsmål man måtte ha.
 
Kveldens opplegg er som følger:
w Vinforedrag - om det spektakulære Italia
    v/ Lars Helliesen, Gaia Wines and Spirits
w Vinsmaking - 6 herlige italienske viner
w 3-retters Menu d'Angelo med tilpasset vinmeny

MENY
*
Canneloni ai Crustacei
Skalldyrcanneloni
**
Filetto di vitello con salsa al tartufo
Indrefilet av kalv med soltørket tomat, spisskål og soppstuing i filodeig,
trøffelsaus og pannestekte urtepoteter
***
Tiramisu
*

VIN-MENY
*
Prosecco di Valdobbiadene Col Bertaldo
Maschio
**
La Segreta Bianco 2003
Planeta
***
Soave Classico San Michele 2003
Ca'Rugate
****
Rosaura Beneventano Rosato 2003
Feudi di San Gregorio
*****
Beneventano Rosso Vigna Ottieri 2003
Feudi di San Gregorio
******
Cabernet Sauvignon 2003
Villa Chiopris

Arrangementet er nå avholdt

Tid: 26. oktober 2004 kl. 19.00
Tema: Italia rundt på 6 stetter og 3 tallerkener
Pris: kroner 650 inkl. mva
Sted: Angelo Restaurant og Bar, Neumannsgaten 25, 5015 Bergen

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 261004. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.10.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke hele deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her