Mat & Vinfestivalen 2003

I år blir det ekstra spennende for deg som også er interessert i mer enn bare superraske båter. Som kjent arrangeres Color Line Scandinavian Grand Prix i Oslo den 6. - 10. august, og parallelt med dette båtracet går Mat & Vinfestivalen 2003 av stabelen på Rådhusplassen - midt i hjertet av Oslo. Med andre ord; stor nytelse for både øyne og mage, og en ypperlig anledning til å bli kjent med sommerens viner.

Du kan nemlig i løpet av disse dagene smake fra et utvalg bestående av 64 deilige viner innen alle typer og prisklasser. Et bongsystem som inneholder fire billetter gir deg full valgfrihet for kun kr. 100. Selvsagt kan du dele disse med venn eller ektefelle, og du kan også kjøpe flere billetter dersom vinene faller i smak. Og akkurat det skal du ikke se bort i fra, for en rekke av årets beste viner er naturligvis på plass under arrangementet som er det sjette i rekken.

Ingen mat & vinfestival uten noe å tygge på. A la Carte -produkter stiller opp med østers og hummer til fordelaktige priser. Likeledes spesialforretningen for olivenoljer; Olivenlunden , som viser deg flere produkter fra sitt rikholdige utvalg av olivenoljer i alle prisklasser.

Både vin og mat krever følge av rent og friskt vann, noe Olden garanterer for.

Av andre utstillere kan nevnes:
w Jon Schøning AS (glass og utstyr)
w Carrier AS (vinskap og kjøling)
w Lucullus Vinklubb
w Hvaler Gjestgiveri
w Sven Sønsteby (boksignering)
w Apéritif (NM i Østersåpning)
 
Åpningstider:
w Fredag 08. august: 14.00 - 24.00
   (Vinsmaking 14.00 - 20.00)
w Lørdag 09. august: 12.00 - 24.00
   (Vinsmaking 12.00 - 19.00)
w Søndag 10. august: 12.00 - 19.00
   (Vinsmaking 12.00 - 18.00)
+ (NM i Østersåpning 16.00 - 18.00)

Når vinsmakingen er over fredag og lørdag vil torvet bli omgjort til en uterestaurant hvor det også selges vin. Denne restauranten er også åpen på torsdag fra kl. 16.00.

Langbord med plass til omlag 160 personer blir satt opp, og restauranten holder åpent til klokken 24.00.

A la Carte s meny står:
w Franske østers "naturelle" fra Bretagne i Frankrike.
Det er i Bretagne du finner de aller beste østers på denne tiden av året. Kan sammenliknes med østers fra Norge. Serveres med sitron, sjalottløk og vineddik. Ypperlig sammen med et glass deilig hvitvin eller champagne.

w Hummer "naturelle" fra Canada.
Serveres med klassisk tilbehør, som brød, majones, dill, sitron og salat. Her passer flere av vinene godt til maten.

NM i østersåpning
Årets østersåpningsmesterskap blir høstens kjempefest på Rådhusplassen i Oslo. Sett allerede nå av:

søndag 10. august kl. 16 -18

Mens båtene freser over fjorden, skal det på landejorda freses opp østers. Selvsagt etter alle spilleregler, for dette gjøres med stor grad av presisjon. Vinneren reiser til Galway i Irland for å konkurrere i 49th. International Oyster Festival, 25.-28. september 2003.
 
Apéritif har gjennom flere år vært arrangør av NM i østersåpning. Med på laget har vi Tourism Ireland , Omega , Champagne Bollinger , Ringnes , Guinness med flere.

I fjor hadde vi et meget vellykket arrangement i hagen på Madserud Gård. Med hyggelig stemning og ikke minst fordelaktige priser på både østers og godt drikke.

Fjorårets vinner, Heini Petersen, er selvsagt på plass for å forsvare tittelen som Norges beste østersåpner.

Les mer om fjorårets arrangement her:
og

Påmeldingsskjemaer:
(kun for kokker)

Her kan du melde deg på som tilskuer (klikk)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen