Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 07. november i Oslo

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Mat og vin forenes når kokkene på Betong disker opp med flere retter perfekt kombinert med vinene fra Korrell den 7. november.
02 Oktober 2023 - 08:29

Plassert midt i hjertet av byen ligger restauranten Betong. Restauranten har høstet rosende anmeldelser for sin mat og atmosfære. I den minimalistiske restauranten er det god plass til latter, matglede og du kommer som du er. De serverer mat med sesongens ferskeste råvarer og imponerer stadig med kreativitet og presentasjon. Deleier og kjøkkensjef, Jonathan Hagen, har bred erfaring fra flere kjente restauranter og alle jobber du kan ha på et kjøkken. Jonathan verdsetter viktigheten av å bygge et dyktig team, og restauranten har derfor dedikerte ansatte som deler en lidenskap for mat, vin, musikk og ikke minst – gjestene sine. Betong er et levende bevis på at god mat kan forenes med en folkelig atmosfære.

Jonathan & co disker opp med matkunst 7. november Foto: Betong

Og at avstanden til naturskjønne Nahe-regionen i Tyskland blir kort på en kveld som denne.

For her finner du Korrell, en høyt respektert, familiedrevet vinprodusent med en stolt historie som strekker seg tilbake til 1800-tallet. Nahe er et lite vinområde, men det overrasker med et variert spekter av jordsmonn som gir Korrells viner sin karakteristiske smak. De fremhever en tydelig fruktighet, mineralitet og til og med subtile saltaktige nyanser. Det er verdt å merke seg at fra 2023 og fremover vil alle Korrell-vinene være sertifisert økologiske, et viktig skritt mot bærekraftig produksjon.

Historien til Korrell-vinene er et eksempel på lidenskap og dedikasjon, som har resultert i deres internasjonale anerkjennelse. Martin og Britta Korrell, som overtok driften i 2003, har videreført familiens stolte tradisjoner. Martins vinkarriere startet da han, som 19-åring, plutselig ble kastet inn i rollen som kjellermester på grunn av en familieulykke. Med stor suksess har han videreført familiegårdens arv. Korrells forpliktelse til kvalitet og kjærlighet for detaljer har gjort deres rieslinger til en favoritt blant vinelskere over hele verden, og deres viner får stadig høye poengsummer i internasjonale anmeldelser.

Exportsjef Sonja  Reinbold, en lidenskapelig vinkjenner, vil være vertskap for den eksklusive middagen. Hun vil lede gjestene gjennom en gastronomisk reise hvor fem nøye utvalgte viner vil bli harmonisk kombinert med utsøkte retter. Dette gir en smaksopplevelse som fremhever vinens unike egenskaper. Sonja vil også dele historiene bak vinene og gi innsikt i deres produksjon.

Exportsjef Sonja kommer til Oslo Foto: Korrell

Sjansen til å utforske viner i en intim og engasjerende setting er sjelden. For de som verdsetter kulinariske opplevelser, samt ønsker å lære mer om en av Tysklands mest prestisjefylte vinprodusenter, er 7. november en dato du ikke bør gå glipp av. Så, merk kalenderen og bestill billett til en ekstra minneverdig kveld med utmerket gastronomi og vin.

Korrell.png [53.85 KB]Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her