Matfestival i Moss

Årets matfestival i Moss åpner lørdag og den røde sløyfen er byttet ut med en to meter lang wienerpølse.
Redaksjonen
21 August 2008 - 18:30

- Alle mossinger har vel smakt pølse i vaffel. Det er nettopp derfor vi har valgt å åpne årets festival med pølseklipping, sier kokken Øyvind Falck.
 
Det er femte året på rad det arrangeres matfestival i gågaten. Falck håper festivalen vil bidra til at mossinger får øynene opp for lokal matkultur.
 
Lokale retter
- Det er nok mange som ikke er klar over alle de gode råvarene som finnes omkring oss i distriktet. I tillegg til at vi har grønnsaksproduksjon i Moss har vi tilgang til sjømat langs kysten og ferskvannsfisk i Vansjø, sier kokken til Moss Dagblad.
 
Noen av de lokale spesialitetene vil stå på menyen når 17 matutstillere tar plass i gågaten lørdag.
 
Gjeddekaker
- Det vil fokuseres sterkt på lokal matkultur. Blant annet kommer foreningen for Vansjø-fiskere. De vil tilby publikum gjeddekaker og fisk fra innsjøen, sier Falck.
 
Den offisielle åpningen av matfestivalen er lørdag, men barnehagebarn får en forsmak på festivalen i morgen. 
 
- Vi har invitert barnehagebarn til et besøk ved Marché. På restauranten kan barna drikke og spise så mye de vil og bli fortalt om mat av profesjonelle kokker, sier Falck.
 
- Ungene skal få en mulighet til å smake mat som voksne vanligvis spiser på restaurant, sier Falck.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her