Matfestival i Trondheim

Neste torsdag åpner Trøndersk Matfestival i Trondheim. Festivalen er den fjerde i rekken, og i år blir det satset spesielt på barna. Og poteter.
Redaksjonen
01 August 2008 - 16:00

- Det er viktig å innarbeide sunne og fornuftige matvaner hos barna fra de er små, og i Trøndelag produseres det mange og gode matprodukter som vi ønsker å presentere for dem, sier festivalsjef Vigdis Bolås i en pressemelding.
 
Festivalen reklamerer med eget barneprogram, og barnetelt med matopplevelser for barn.
 
- På matfestivalen tilbyr vi aktiviteter der barna får lage, smake og oppleve maten, og med det ønsker vi å bevisstgjøre dem hva de putter i seg, sier festivalsjefen.
 
Leve poteten
Trøndersk Matfestival skal også markere «Potetens år». Dette skjer i samarbeid med avdeling for landbruk og bygdeutvikling hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.
4H skal engasjere barna i spennende mataktiviteter.
 
Blant annet kan barna lære å lage sin egen hamburger, og gå på pølse- og hygieneskole. De kan også lære å lage middelaldermat ved å delta i matlaging i en kokegrop. Det blir også smaksverksted for barn.
 
Allsidig program
Et allsidig program er lagt opp for de tre festivaldagene. Det blir ost- og vinkurs, og cocktailkurs basert på akevitt med påfølgende byvandring. Inkludert er også smakebiter fra historiske menyer og en omvisning i Stiftsgårdens festsal.
 
Geitost og øl, og hvordan lage enkle, økologiske småretter er andre temaer på festivalen.
 
Kokker fra Mære landbruksskole og Frati Catering skal demonstrere kreativ bruk av eksotiske grønnsaker.
 
Pris for nyskaping
Årets gjennomgangstema er «En reise i trøndersk mat og matkultur». Totalt rundt 80 utstillere vil være representert.
 
I løpet av festivalen skal også Trøndersk Matfestivals pris deles ut for årets nyskapende produkt 2008, og årets gjestekokk er Harald Osa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her