Matkulturpris 2003 tildelt kokk Harald Osa

Mesterkokk Harald Osa er av en enstemmig jury kåret til vinner av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris. Prisen deles ut til en person som har utmerket seg spesielt ved å formidle verdien av et sunt og godt norsk kosthold, eller ved bevaring av våre mattradisjoner.

Der mat, og gjerne norsk mat, står i fokus er som oftest Harald Osas navn med. Enten det er for å presentere norske mattradisjoner, som forfatter av kokebøker, eller for elegant å lede pressekonferanser på flere språk samtidig under internasjonale kokke-konkurranser.

Forbilde
Som mangeårig medlem av kokkelandslaget har Harald Osa vært forbilde for mange kokke-spirer. Videreutdanning av kokker har han bidratt til som leder for Gastronomisk Institutt i Stavanger. Om han holder kurs for kokker eller andre matinteresserte presenterer han alltid stoffet på en pedagogisk og inspirerende måte.

Kokkekamp
For TV-titterne er nok Harald Osa mest kjent fra programmet "Kokkekamp" på NRK 1. Der har han over flere sesonger laget mat sammen med kjendiser og konkurrerende kokker på begrenset budsjett og tid.

Vi kan også glede oss over mange gode kokke-råd fra mesterkokken via hans etter hvert mange kokebøker. Flere av kokebøkene er samarbeidsprosjekter med andre matentusiaster, og ofte omhandler de våre norske mattradisjoner. For noen måneder siden kom siste tilskudd til bokhyllen; resultatet av Harald Osas opphold i Henriette Schønberg Erkens kjøkken. Boken inneholder et utvalg av de opprinnelige oppskriftene tilpasset et moderne kosthold og kjøkken.

Restaurantdrift
I dag er Harald Osa engasjert som daglig leder for Holmenkollen Restaurant i Oslo. Dette er ikke den første restauranten han har ledet, tidligere var han restaurantdirektør på Hotel Continental.

Kilde og foto: NewsOnline

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen