Matstjerner på din egen lomme-pc

Nå kan du med trygghet legge igjen turistguiden hjemme når du skal ut og reise. Stadig mer informasjon finner nemlig sin vei til lomme-pc. Et eksempel er Michelin-guiden som kan lastes ned og installeres på lomme-pc-er, eksempelvis Palm og iPAQ.
Redaksjonen
11 Mars 2003 - 11:56

Oppslagsverk har vært en viktig del av reiseutrustningen for reise- og matglade nordmenn. Gourmetenes matbibel, den røde boken fra Michelin, utgis hvert år. Prestisjen ved å få hederlige omtale og stjerner er høy. Norge har seks restauranter med stjerner. Bent Stiansen, som leder Statholdergaarden, er innehaver av en av stjernene.

- Michelin-guiden er viktig for oss. Stjerner i guiden er et overbevisende argument når våre gjester tar med forretningsforbindelser ut på middag. I tillegg er det meget god markedsføring av stedet å ha en eller flere stjerner i boken når matglade turister skal velge seg spisesteder i Oslo, sier han.

Michelin-guiden for Europa, der Norge er med, dekker over 20 land og inneholder mer enn 10.000 restauranter og hoteller i 110 byer. Hele denne guiden, samt spesialguider for blant annet Frankrike, Italia og Spania, er tilgjengelig for å lastes ned vi Internett til lomme-pcer fra Palm.

- Det er mer behagelig å bære med seg en liten gjenstand på 50 gram, enn en stor bok på 500 gram når en er ute å reiser, sier Stiansen. Fast innhold i hans kulinariske koffert er en Palm med Michelin-guide.

Det finnes over 16.000 programmer tilpasset Palm og andre Windows CE-baserte lomme-pcer. Og rundt 100 av dem er ulike oppslagsverk om restauranter i hele verden, deriblant Michelins guider. I tillegg finnes det både kokebøker, vinanmeldelser og egne programmer for å holde oversikt i vinkjelleren. For reisende finnes det flere hundre programmer, alt fra oppslagsverk til kart, valutakalkulatorer og ordbøker.

For ytterligere informasjon:

Kilde: Palm Nordic

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her