Matstjerner på din egen lomme-pc

Nå kan du med trygghet legge igjen turistguiden hjemme når du skal ut og reise. Stadig mer informasjon finner nemlig sin vei til lomme-pc. Et eksempel er Michelin-guiden som kan lastes ned og installeres på lomme-pc-er, eksempelvis Palm og iPAQ.
Redaksjonen
11 Mars 2003 - 10:56

Oppslagsverk har vært en viktig del av reiseutrustningen for reise- og matglade nordmenn. Gourmetenes matbibel, den røde boken fra Michelin, utgis hvert år. Prestisjen ved å få hederlige omtale og stjerner er høy. Norge har seks restauranter med stjerner. Bent Stiansen, som leder Statholdergaarden, er innehaver av en av stjernene.

- Michelin-guiden er viktig for oss. Stjerner i guiden er et overbevisende argument når våre gjester tar med forretningsforbindelser ut på middag. I tillegg er det meget god markedsføring av stedet å ha en eller flere stjerner i boken når matglade turister skal velge seg spisesteder i Oslo, sier han.

Michelin-guiden for Europa, der Norge er med, dekker over 20 land og inneholder mer enn 10.000 restauranter og hoteller i 110 byer. Hele denne guiden, samt spesialguider for blant annet Frankrike, Italia og Spania, er tilgjengelig for å lastes ned vi Internett til lomme-pcer fra Palm.

- Det er mer behagelig å bære med seg en liten gjenstand på 50 gram, enn en stor bok på 500 gram når en er ute å reiser, sier Stiansen. Fast innhold i hans kulinariske koffert er en Palm med Michelin-guide.

Det finnes over 16.000 programmer tilpasset Palm og andre Windows CE-baserte lomme-pcer. Og rundt 100 av dem er ulike oppslagsverk om restauranter i hele verden, deriblant Michelins guider. I tillegg finnes det både kokebøker, vinanmeldelser og egne programmer for å holde oversikt i vinkjelleren. For reisende finnes det flere hundre programmer, alt fra oppslagsverk til kart, valutakalkulatorer og ordbøker.

For ytterligere informasjon:

Kilde: Palm Nordic

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her