Matstjerner på din egen lomme-pc

Nå kan du med trygghet legge igjen turistguiden hjemme når du skal ut og reise. Stadig mer informasjon finner nemlig sin vei til lomme-pc. Et eksempel er Michelin-guiden som kan lastes ned og installeres på lomme-pc-er, eksempelvis Palm og iPAQ.

Oppslagsverk har vært en viktig del av reiseutrustningen for reise- og matglade nordmenn. Gourmetenes matbibel, den røde boken fra Michelin, utgis hvert år. Prestisjen ved å få hederlige omtale og stjerner er høy. Norge har seks restauranter med stjerner. Bent Stiansen, som leder Statholdergaarden, er innehaver av en av stjernene.

- Michelin-guiden er viktig for oss. Stjerner i guiden er et overbevisende argument når våre gjester tar med forretningsforbindelser ut på middag. I tillegg er det meget god markedsføring av stedet å ha en eller flere stjerner i boken når matglade turister skal velge seg spisesteder i Oslo, sier han.

Michelin-guiden for Europa, der Norge er med, dekker over 20 land og inneholder mer enn 10.000 restauranter og hoteller i 110 byer. Hele denne guiden, samt spesialguider for blant annet Frankrike, Italia og Spania, er tilgjengelig for å lastes ned vi Internett til lomme-pcer fra Palm.

- Det er mer behagelig å bære med seg en liten gjenstand på 50 gram, enn en stor bok på 500 gram når en er ute å reiser, sier Stiansen. Fast innhold i hans kulinariske koffert er en Palm med Michelin-guide.

Det finnes over 16.000 programmer tilpasset Palm og andre Windows CE-baserte lomme-pcer. Og rundt 100 av dem er ulike oppslagsverk om restauranter i hele verden, deriblant Michelins guider. I tillegg finnes det både kokebøker, vinanmeldelser og egne programmer for å holde oversikt i vinkjelleren. For reisende finnes det flere hundre programmer, alt fra oppslagsverk til kart, valutakalkulatorer og ordbøker.

For ytterligere informasjon:

Kilde: Palm Nordic

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen