Matstjerner på din egen lomme-pc

Nå kan du med trygghet legge igjen turistguiden hjemme når du skal ut og reise. Stadig mer informasjon finner nemlig sin vei til lomme-pc. Et eksempel er Michelin-guiden som kan lastes ned og installeres på lomme-pc-er, eksempelvis Palm og iPAQ.
Redaksjonen
11 Mars 2003 - 10:56

Oppslagsverk har vært en viktig del av reiseutrustningen for reise- og matglade nordmenn. Gourmetenes matbibel, den røde boken fra Michelin, utgis hvert år. Prestisjen ved å få hederlige omtale og stjerner er høy. Norge har seks restauranter med stjerner. Bent Stiansen, som leder Statholdergaarden, er innehaver av en av stjernene.

- Michelin-guiden er viktig for oss. Stjerner i guiden er et overbevisende argument når våre gjester tar med forretningsforbindelser ut på middag. I tillegg er det meget god markedsføring av stedet å ha en eller flere stjerner i boken når matglade turister skal velge seg spisesteder i Oslo, sier han.

Michelin-guiden for Europa, der Norge er med, dekker over 20 land og inneholder mer enn 10.000 restauranter og hoteller i 110 byer. Hele denne guiden, samt spesialguider for blant annet Frankrike, Italia og Spania, er tilgjengelig for å lastes ned vi Internett til lomme-pcer fra Palm.

- Det er mer behagelig å bære med seg en liten gjenstand på 50 gram, enn en stor bok på 500 gram når en er ute å reiser, sier Stiansen. Fast innhold i hans kulinariske koffert er en Palm med Michelin-guide.

Det finnes over 16.000 programmer tilpasset Palm og andre Windows CE-baserte lomme-pcer. Og rundt 100 av dem er ulike oppslagsverk om restauranter i hele verden, deriblant Michelins guider. I tillegg finnes det både kokebøker, vinanmeldelser og egne programmer for å holde oversikt i vinkjelleren. For reisende finnes det flere hundre programmer, alt fra oppslagsverk til kart, valutakalkulatorer og ordbøker.

For ytterligere informasjon:

Kilde: Palm Nordic

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her