Matyoghurt fra TINE

TINE lanserer i disse dager en fyldig og mager smakshever til mangfoldig bruk på kjøkkenet. Omsider, vil nok mange mene, som kjenner matyoghurt fra Sverige og Danmark.
Redaksjonen
04 Mai 2005 - 09:51

Eksotiske matretter, slik som gresk, indisk og meksikansk, serveres stadig hyppigere på kjøkkenbordene i Norge. I disse rettene er ofte yoghurt naturell viktig ingrediens eller tilbehør. Samtidig er vi også blitt mer ernæringsbevisste. Derfor lanserer TINE 1. mai, etter flere år med påtrykk fra markedet, en ferdig fyldig naturell matyoghurt.
- Både gresk, indisk, meksikansk og tyrkisk mat er blitt vanligere blant nordmenn, og i disse matkulturene er yoghurt naturell en sentral ingrediens. Vi har derfor i flere år merket stor etterspørsel etter en ferdig silt naturell matyoghurt. Frem til nå har det kun vært å få i Norge i enkelte innvandrerbutikker, sier Monica Skog Ravn, produktsjef i TINE, i en pressemelding.

Mager, men fyldig konsistens
TINE Matyoghurt er på forhånd silt slik at den er like tykk som rømme. Den er derfor perfekt som utgangspunkt for dressinger og sauser, ikke minst til fersk og hjemmelaget tzatsiki hvor du nå slipper å sile yoghurten selv.
Sammenlignet med andre matlagingsprodukter som fløte og rømme, inneholder TINE matyoghurt lite fett (8 prosent). Den milde og friske smaken er utmerket i sauser, gryteretter, bakverk og desserter.

Danskene elsker den!
TINE har stor tro på matyoghurt som produkt, også sett i lys av hvor populær den er i våre naboland. I Sverige ble det i 2003 omsatt matyoghurt for 32,7 millioner kroner, mens det tilsvarende tallet i Danmark var hele 49 millioner kroner.

Tzatsiki

Tzatsiki

Fremgangsmåte

Skrell slangeagurken (bruk ostehøvel) og riv den grovt på rivjernet.

Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller i en sil, og la vannet renne av i ca 15 minutter.

Finhakk hvitløksbåtene og bland med matyoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.

La Tzatsikien stå i minst en time å trekke, før den serveres.

Her finner du flere oppskrifter på Tzatsikien og retten den passer til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av TINE

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her