Matyoghurt fra TINE

TINE lanserer i disse dager en fyldig og mager smakshever til mangfoldig bruk på kjøkkenet. Omsider, vil nok mange mene, som kjenner matyoghurt fra Sverige og Danmark.
Redaksjonen
04 Mai 2005 - 09:51

Eksotiske matretter, slik som gresk, indisk og meksikansk, serveres stadig hyppigere på kjøkkenbordene i Norge. I disse rettene er ofte yoghurt naturell viktig ingrediens eller tilbehør. Samtidig er vi også blitt mer ernæringsbevisste. Derfor lanserer TINE 1. mai, etter flere år med påtrykk fra markedet, en ferdig fyldig naturell matyoghurt.
- Både gresk, indisk, meksikansk og tyrkisk mat er blitt vanligere blant nordmenn, og i disse matkulturene er yoghurt naturell en sentral ingrediens. Vi har derfor i flere år merket stor etterspørsel etter en ferdig silt naturell matyoghurt. Frem til nå har det kun vært å få i Norge i enkelte innvandrerbutikker, sier Monica Skog Ravn, produktsjef i TINE, i en pressemelding.

Mager, men fyldig konsistens
TINE Matyoghurt er på forhånd silt slik at den er like tykk som rømme. Den er derfor perfekt som utgangspunkt for dressinger og sauser, ikke minst til fersk og hjemmelaget tzatsiki hvor du nå slipper å sile yoghurten selv.
Sammenlignet med andre matlagingsprodukter som fløte og rømme, inneholder TINE matyoghurt lite fett (8 prosent). Den milde og friske smaken er utmerket i sauser, gryteretter, bakverk og desserter.

Danskene elsker den!
TINE har stor tro på matyoghurt som produkt, også sett i lys av hvor populær den er i våre naboland. I Sverige ble det i 2003 omsatt matyoghurt for 32,7 millioner kroner, mens det tilsvarende tallet i Danmark var hele 49 millioner kroner.

Tzatsiki

Tzatsiki

Fremgangsmåte

Skrell slangeagurken (bruk ostehøvel) og riv den grovt på rivjernet.

Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller i en sil, og la vannet renne av i ca 15 minutter.

Finhakk hvitløksbåtene og bland med matyoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.

La Tzatsikien stå i minst en time å trekke, før den serveres.

Her finner du flere oppskrifter på Tzatsikien og retten den passer til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av TINE

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her