Ukens drink

Skagerrak Tea-punch

Med denne bollen på bordet, øker feststemningen raskt
Foto: (Pjolter & Punsj)

Med denne bollen på bordet, øker feststemningen raskt

Det er helg, det er morsdag og snart Valentine. Har du ingrediensene til denne bowlen klare, er du rustet til feiring på kort tid.
10 Februar 2023 - 12:00

Det tar riktignok noen timer før den hjemmelagde grapefrukt-sherbet-en er klar. Har du ikke tid å vente, kan du bruke god grapefruktjuice. Men sherbet slik den er laget her, bidrar med ekstra bitterhet og sødme fra skallene og sukker. 

Sherbet er et veldig tøyelig begrep som brukes om alt fra bruspulver til sorbet med melk. I drinksammenheng brukes begrepet mer i betydningen syrlig og søt ofte sitrusfruktbasert ingrediens, men også som betegnelse for en bowle. 

Ukens oppskrift er signert en av landets mest premierte bartendere, Truls Thomsen som i dag driver baren Pjolter & Punsj i Stavanger. Bowle eller punsj er altså noe han virkelig kan. I denne bowlen har han brukt en gin, Skagerrak Nordic Dry Gin, som han sammen med mange andre bartendere har vært med på å utvikle. 

Skagerrak Tea-punch drinkoppskrift

Skagerrak Tea-punch drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle med masse isbiter.
  2. Pynt med diverse sitrusskiver. 
  3. Slik lager du grapefrukt sherbet: Skrell grapefrukt med en grønnsaksskreller eller en tynt skivet ostehøvel og bland sammen med sukker og salt i en bolle eller et syltetøyglass. La det stå å trekke i to timer. Tilsett juicen fra grapefrukt og rør godt til alt sukkeret har løst seg opp. Sil av skallene. 
  4. Slik lager du kamillete: Bruk 10 gram kamille pr liter kokende vann. La stå i seks minutter før du siler den.

Har du lyst på en annen punch så se her

Her er våre andre oppskrifter på bowle

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Truls Thomsen, Pjolter & Punsj

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her