Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ukens drink

Stjerneskudd

Med denne som velkomstdrink får nyttårsfesten en pangstart
Foto: (Julie H. Amundsen)

Med denne som velkomstdrink får nyttårsfesten en pangstart

Den formelig gnistrer - derav navnet - takket være lekre bobler, sitrusfriskhet og intens kryddersmak.
Aase E. Jacobsen
28 Desember 2018 - 14:00

Anne Maurseth på oslobaren Andre til Høyre har laget jule- og nyttårsdrinkene for oss i år. Og ved å utnytte samme hjemmelagde ingrediens, nemlig en intenst krydret julesirup, oppnås to vidt forskjellige smaksprofiler, og begge med ingredienser du garantert har i huset. Forrige uke en julekrydret daiquiri og nå altså en julekrydret mimosainspirert drink. Appelsin- og sitronsaften gir sammen med en fruktig champagne en veldig leskende drink som får dybde gjennom kryddersirupen. Så enkelt og så godt.  

Her finner du andre oppskrifter på sirup til drinker

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Stjerneskudd

Stjerneskudd

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Rist godt og sil over i et avkjølt champagneglass og topp med en brut champagne, gjerne Veuve Clicquot.

NB Prosecco blir for søtt og kjedelig.

Julesirup:
Ha alle krydderne i en panne og tørrist dem ved middels varme til duften sprer seg. Krydrene kan godt bli litt, men ikke for brent.  Avkjøl litt før du har oppi  sukker og vann. Kok opp og rør til sukkeret er helt løst opp. Ta av platen og la gjerne stå over natten med krydderet før sirupen siles over i en tett beholder. Den holder evig i kjøleskapet.

NB Mengden og typen tørket chili bestemmer du selv.

Oppskriften til julesirupen finner du her

Du kan bruke julesirupen også til denne drinken

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Anne Maurseth, Andre til Høyre

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget buttdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks
+
Klubbkokken serverer
Aspargesterter med blåmuggost og honning

Nå er aspargesen her. Med ferdiglaget buttdeig lager du disse luksuriøse tertene på null komma niks

Perfekt nå som festsesongen står for dør og vi alle har behov for litt uanstrengt luksus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg
+
Tester
Nyheter basis mai 2021

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg

Det er bare et par produkter som står i fare for å bli utsolgt, mens andre kjenninger har fått fast plass.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til
Ukens drink

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til

Denne friske drinken med sine dype undertoner av amerikansk whiskey stimulerer drømmene om den kommende sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset
+
Klubb
Maiutgaven av Apéritif magasin 2021

Bli med på en smakskraftig verdensomseiling med bobler i glasset

Vi reiser gjennom ord og bilder for tiden - og maiutgaven av magasinet Apéritif er intet unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her