Medaljedryss over norske kjøttprodukter

Tidenes største Norgesmesterskap i kjøttprodukter er nettopp avsluttet. Rekorddeltagelse med nesten 500 produkter fra hele landet ga også uttelling av gullmedaljevinnere.
Redaksjonen
04 November 2000 - 02:00

På en karakterskala fra 0-40 fikk hele 114 produkter mer enn 37 poeng.
 
- Kvalitetsmessig har det vært en markert heving på de norske produktene som har vært med i konkurransen. Ikke minst ser vi at produktutviklingen har grepet om seg og nye og spennende produkter er kommet på bordet, sier overdommer Tore Teigen.
 
Bedrifter som vant gullmedalje under årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter:
Gilde Norge BA, 16 gullmedaljer
Leiv Vidar AS, 8 gullmedaljer
Centra Pølsemakeri, 8 gullmedaljer
Stranda Spekemat AS, 6 gullmedaljer
Åkeberg Skoglunn AS, 6 gullmedaljer
Johs. Jakobsen Kjøtt AS, 5 gullmedaljer
Ådne Espeland AS, 5 gullmedaljer
Finsbråten AS, 4 gullmedaljer
Voss Kjøttindustri AS, 4 gullmedaljer
Norsk Kjøttindustri Øst AS, B, 4 gullmedaljer
Stabburet AS, 3 gullmedaljer
Jens Eide Kjøttforretning AS, 3 gullmedaljer
H.O. Grindheim AS, 3 gullmedaljer
Grilstad Fabrikker AS, 3 gullmedaljer
Norsk Kjøttindustri Øst AS, S, 3 gullmedaljer
H. Mydland AS, 3 gullmedaljer
Hole Kjøtt AS, 3 gullmedaljer
Bjorli Fjellmat AS, 3 gullmedaljer
Skjeggerød AS, 2 gullmedaljer
Kjøttcentralen AS, 2 gullmedaljer
Johs. Lundal & Sønn, 2 gullmedaljer
John Haugen AS, 2 gullmedaljer
Alf Bredrup AS, 2 gullmedaljer,
Pers Kjøkken, 2 gullmedaljer,
Gunnar Østli Pølsemakeri, 2 gullmedaljer
Brandbu Pølsemakeri, 2 gullmedaljer
Matbørsen AS, 1 gullmedalje
Solbrekke Kjøtt AS, 1 gullmedalje
Gunnar Ruud AS, 1 gullmedalje
A. Strøm-Larsen AS, 1 gullmedalje
Aron Mat, 1 gullmedalje
H. Tveiten Kjøtthandel AS, 1 gullmedalje
Rieber & Søn ASA Denja 1 gullmedalje
 
Det ble konkurrert i klassene:
Pølser
Kaker / Burgere
Påleggsprodukter
Spekemat
Spekepølser
Posteier/Patéer, innmat og blodprodukter
Bearbeidede stykningsdeler
Serveringsklare kjøttprodukter
 
- Utrolig moro å se at bedrifter over hele landet gjør det skarpt i konkurransen. Jeg tar det som et tegn på at mangfoldet av bedrifter bidrar til at de både kan spesialisere seg og "jage hverandre" for å få frem de beste produktene, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Servicekontor.
 
Servicekontoret er arrangør av konkurransen i samarbeide med Opplysningskontoret for Kjøtt. Tiltaket er dradd i gang som ett av flere virkemidler for å stimulere til produktutvikling, nyskapning og nytenkning i kjøttbransjen.
 
- Kjøttbransjen lever av at forbrukeren er fornøyd med de vi leverer. Årets Norgesmesterskap tyder på at vi er inne i en god stim med det arbeidet. Jeg er sikker på at ingen av vinnerne kommer til å hvile lenge på laurbærene, men stå på videre, sier Juul-Hansen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her