Medaljedryss over norske kjøttprodukter

Tidenes største Norgesmesterskap i kjøttprodukter er nettopp avsluttet. Rekorddeltagelse med nesten 500 produkter fra hele landet ga også uttelling av gullmedaljevinnere.
Redaksjonen
04 November 2000 - 01:00

På en karakterskala fra 0-40 fikk hele 114 produkter mer enn 37 poeng.
 
- Kvalitetsmessig har det vært en markert heving på de norske produktene som har vært med i konkurransen. Ikke minst ser vi at produktutviklingen har grepet om seg og nye og spennende produkter er kommet på bordet, sier overdommer Tore Teigen.
 
Bedrifter som vant gullmedalje under årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter:
Gilde Norge BA, 16 gullmedaljer
Leiv Vidar AS, 8 gullmedaljer
Centra Pølsemakeri, 8 gullmedaljer
Stranda Spekemat AS, 6 gullmedaljer
Åkeberg Skoglunn AS, 6 gullmedaljer
Johs. Jakobsen Kjøtt AS, 5 gullmedaljer
Ådne Espeland AS, 5 gullmedaljer
Finsbråten AS, 4 gullmedaljer
Voss Kjøttindustri AS, 4 gullmedaljer
Norsk Kjøttindustri Øst AS, B, 4 gullmedaljer
Stabburet AS, 3 gullmedaljer
Jens Eide Kjøttforretning AS, 3 gullmedaljer
H.O. Grindheim AS, 3 gullmedaljer
Grilstad Fabrikker AS, 3 gullmedaljer
Norsk Kjøttindustri Øst AS, S, 3 gullmedaljer
H. Mydland AS, 3 gullmedaljer
Hole Kjøtt AS, 3 gullmedaljer
Bjorli Fjellmat AS, 3 gullmedaljer
Skjeggerød AS, 2 gullmedaljer
Kjøttcentralen AS, 2 gullmedaljer
Johs. Lundal & Sønn, 2 gullmedaljer
John Haugen AS, 2 gullmedaljer
Alf Bredrup AS, 2 gullmedaljer,
Pers Kjøkken, 2 gullmedaljer,
Gunnar Østli Pølsemakeri, 2 gullmedaljer
Brandbu Pølsemakeri, 2 gullmedaljer
Matbørsen AS, 1 gullmedalje
Solbrekke Kjøtt AS, 1 gullmedalje
Gunnar Ruud AS, 1 gullmedalje
A. Strøm-Larsen AS, 1 gullmedalje
Aron Mat, 1 gullmedalje
H. Tveiten Kjøtthandel AS, 1 gullmedalje
Rieber & Søn ASA Denja 1 gullmedalje
 
Det ble konkurrert i klassene:
Pølser
Kaker / Burgere
Påleggsprodukter
Spekemat
Spekepølser
Posteier/Patéer, innmat og blodprodukter
Bearbeidede stykningsdeler
Serveringsklare kjøttprodukter
 
- Utrolig moro å se at bedrifter over hele landet gjør det skarpt i konkurransen. Jeg tar det som et tegn på at mangfoldet av bedrifter bidrar til at de både kan spesialisere seg og "jage hverandre" for å få frem de beste produktene, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Servicekontor.
 
Servicekontoret er arrangør av konkurransen i samarbeide med Opplysningskontoret for Kjøtt. Tiltaket er dradd i gang som ett av flere virkemidler for å stimulere til produktutvikling, nyskapning og nytenkning i kjøttbransjen.
 
- Kjøttbransjen lever av at forbrukeren er fornøyd med de vi leverer. Årets Norgesmesterskap tyder på at vi er inne i en god stim med det arbeidet. Jeg er sikker på at ingen av vinnerne kommer til å hvile lenge på laurbærene, men stå på videre, sier Juul-Hansen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her