Medaljedryss over norske kjøttprodukter

Tidenes største Norgesmesterskap i kjøttprodukter er nettopp avsluttet. Rekorddeltagelse med nesten 500 produkter fra hele landet ga også uttelling av gullmedaljevinnere.
Redaksjonen
04 November 2000 - 01:00

På en karakterskala fra 0-40 fikk hele 114 produkter mer enn 37 poeng.
 
- Kvalitetsmessig har det vært en markert heving på de norske produktene som har vært med i konkurransen. Ikke minst ser vi at produktutviklingen har grepet om seg og nye og spennende produkter er kommet på bordet, sier overdommer Tore Teigen.
 
Bedrifter som vant gullmedalje under årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter:
Gilde Norge BA, 16 gullmedaljer
Leiv Vidar AS, 8 gullmedaljer
Centra Pølsemakeri, 8 gullmedaljer
Stranda Spekemat AS, 6 gullmedaljer
Åkeberg Skoglunn AS, 6 gullmedaljer
Johs. Jakobsen Kjøtt AS, 5 gullmedaljer
Ådne Espeland AS, 5 gullmedaljer
Finsbråten AS, 4 gullmedaljer
Voss Kjøttindustri AS, 4 gullmedaljer
Norsk Kjøttindustri Øst AS, B, 4 gullmedaljer
Stabburet AS, 3 gullmedaljer
Jens Eide Kjøttforretning AS, 3 gullmedaljer
H.O. Grindheim AS, 3 gullmedaljer
Grilstad Fabrikker AS, 3 gullmedaljer
Norsk Kjøttindustri Øst AS, S, 3 gullmedaljer
H. Mydland AS, 3 gullmedaljer
Hole Kjøtt AS, 3 gullmedaljer
Bjorli Fjellmat AS, 3 gullmedaljer
Skjeggerød AS, 2 gullmedaljer
Kjøttcentralen AS, 2 gullmedaljer
Johs. Lundal & Sønn, 2 gullmedaljer
John Haugen AS, 2 gullmedaljer
Alf Bredrup AS, 2 gullmedaljer,
Pers Kjøkken, 2 gullmedaljer,
Gunnar Østli Pølsemakeri, 2 gullmedaljer
Brandbu Pølsemakeri, 2 gullmedaljer
Matbørsen AS, 1 gullmedalje
Solbrekke Kjøtt AS, 1 gullmedalje
Gunnar Ruud AS, 1 gullmedalje
A. Strøm-Larsen AS, 1 gullmedalje
Aron Mat, 1 gullmedalje
H. Tveiten Kjøtthandel AS, 1 gullmedalje
Rieber & Søn ASA Denja 1 gullmedalje
 
Det ble konkurrert i klassene:
Pølser
Kaker / Burgere
Påleggsprodukter
Spekemat
Spekepølser
Posteier/Patéer, innmat og blodprodukter
Bearbeidede stykningsdeler
Serveringsklare kjøttprodukter
 
- Utrolig moro å se at bedrifter over hele landet gjør det skarpt i konkurransen. Jeg tar det som et tegn på at mangfoldet av bedrifter bidrar til at de både kan spesialisere seg og "jage hverandre" for å få frem de beste produktene, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Servicekontor.
 
Servicekontoret er arrangør av konkurransen i samarbeide med Opplysningskontoret for Kjøtt. Tiltaket er dradd i gang som ett av flere virkemidler for å stimulere til produktutvikling, nyskapning og nytenkning i kjøttbransjen.
 
- Kjøttbransjen lever av at forbrukeren er fornøyd med de vi leverer. Årets Norgesmesterskap tyder på at vi er inne i en god stim med det arbeidet. Jeg er sikker på at ingen av vinnerne kommer til å hvile lenge på laurbærene, men stå på videre, sier Juul-Hansen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her