Medaljedryss over norske kjøttprodukter

Tidenes største Norgesmesterskap i kjøttprodukter er nettopp avsluttet. Rekorddeltagelse med nesten 500 produkter fra hele landet ga også uttelling av gullmedaljevinnere.
Redaksjonen
04 November 2000 - 01:00

På en karakterskala fra 0-40 fikk hele 114 produkter mer enn 37 poeng.
 
- Kvalitetsmessig har det vært en markert heving på de norske produktene som har vært med i konkurransen. Ikke minst ser vi at produktutviklingen har grepet om seg og nye og spennende produkter er kommet på bordet, sier overdommer Tore Teigen.
 
Bedrifter som vant gullmedalje under årets Norgesmesterskap i kjøttprodukter:
Gilde Norge BA, 16 gullmedaljer
Leiv Vidar AS, 8 gullmedaljer
Centra Pølsemakeri, 8 gullmedaljer
Stranda Spekemat AS, 6 gullmedaljer
Åkeberg Skoglunn AS, 6 gullmedaljer
Johs. Jakobsen Kjøtt AS, 5 gullmedaljer
Ådne Espeland AS, 5 gullmedaljer
Finsbråten AS, 4 gullmedaljer
Voss Kjøttindustri AS, 4 gullmedaljer
Norsk Kjøttindustri Øst AS, B, 4 gullmedaljer
Stabburet AS, 3 gullmedaljer
Jens Eide Kjøttforretning AS, 3 gullmedaljer
H.O. Grindheim AS, 3 gullmedaljer
Grilstad Fabrikker AS, 3 gullmedaljer
Norsk Kjøttindustri Øst AS, S, 3 gullmedaljer
H. Mydland AS, 3 gullmedaljer
Hole Kjøtt AS, 3 gullmedaljer
Bjorli Fjellmat AS, 3 gullmedaljer
Skjeggerød AS, 2 gullmedaljer
Kjøttcentralen AS, 2 gullmedaljer
Johs. Lundal & Sønn, 2 gullmedaljer
John Haugen AS, 2 gullmedaljer
Alf Bredrup AS, 2 gullmedaljer,
Pers Kjøkken, 2 gullmedaljer,
Gunnar Østli Pølsemakeri, 2 gullmedaljer
Brandbu Pølsemakeri, 2 gullmedaljer
Matbørsen AS, 1 gullmedalje
Solbrekke Kjøtt AS, 1 gullmedalje
Gunnar Ruud AS, 1 gullmedalje
A. Strøm-Larsen AS, 1 gullmedalje
Aron Mat, 1 gullmedalje
H. Tveiten Kjøtthandel AS, 1 gullmedalje
Rieber & Søn ASA Denja 1 gullmedalje
 
Det ble konkurrert i klassene:
Pølser
Kaker / Burgere
Påleggsprodukter
Spekemat
Spekepølser
Posteier/Patéer, innmat og blodprodukter
Bearbeidede stykningsdeler
Serveringsklare kjøttprodukter
 
- Utrolig moro å se at bedrifter over hele landet gjør det skarpt i konkurransen. Jeg tar det som et tegn på at mangfoldet av bedrifter bidrar til at de både kan spesialisere seg og "jage hverandre" for å få frem de beste produktene, sier Bjørn-Ole Juul-Hansen, Kjøttbransjens Servicekontor.
 
Servicekontoret er arrangør av konkurransen i samarbeide med Opplysningskontoret for Kjøtt. Tiltaket er dradd i gang som ett av flere virkemidler for å stimulere til produktutvikling, nyskapning og nytenkning i kjøttbransjen.
 
- Kjøttbransjen lever av at forbrukeren er fornøyd med de vi leverer. Årets Norgesmesterskap tyder på at vi er inne i en god stim med det arbeidet. Jeg er sikker på at ingen av vinnerne kommer til å hvile lenge på laurbærene, men stå på videre, sier Juul-Hansen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

NHO har undersøkt hvor ofte folk spiser på restaurant

Restaurantbransjen har merket det at gjestene kniper igjen, og her er fasiten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her