Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Medaljedryss til Diageo

Diageo tok storeslem under medaljeutdelingen ved San Francisco World Spirits Competition.
Redaksjonen
12 April 2007 - 03:19

Det var spesielt Diageos irske og skotske whiskyer, samt flere typer vodka og gin, som ble premiert.

- Det er selvsagt hyggelig at en så anerkjent institusjon som San Francisco World Spirits Competition verdsetter våre produkter. Dette er kanskje det beste kvalitetsstemplet vi kan få, sier Kristian Hvilen som er informasjonsansvarlig i Diageo Norge i en pressemelding.

De irske Diageo-whiskeyene Black Bush og Bushmills Malt 16 Year Old fikk begge to gullmedaljer hver. Bushmills Malt 10 Years Old og Bushmills Malt 21 Years Old fikk én gullmedalje hver.

Flere premier
Også whisky fra de skotske Diageo-destilleriene ble premiert med gullmedaljer. Johnnie Walker Green Label Scotch, 15 Year Old, fikk to gullmedaljer, mens Johnnie Walker Black Label, 12 Year Old, Johnnie Walker Gold Label, 18 Year Old, og Johnnie Walker Blue Label fikk én gullmedalje hver.

Highlandswhiskyen Clynelish 14 Year Old Single Malt ble premiert med to gullmedaljer. Det samme resultatet oppnådde også Glenkinchie 10 Years Old Single Malt, Lagavulin 16 Years Old Single Malt og Talisker 30 Years Old Single Malt.

Mer gull
Flere skotske single maltwhiskyer ble også premiert med gull. Det gjaldt Islayen Caol Ila 18 Year Old Single Malt, Dalwhinnie 15 Year Old Single Malt, fra Speyside, Talisker 18 Years Old Single Malt, Talisker Distiller's Edition Single Malt og Talisker 25 Years Old Single Malt.

To rom-gull
I kategorien for rom fikk Pampero Aniversario Rum fra Venezuela to gullmedaljer. Som om ikke dette var nok fikk også hvitt brennevin fra Diageos portefølje premier i konkurransen. Den franske CÎROC Vodka fikk én gullmedalje, mens ginen Tanqueray London Dry Gin fikk to, og ble også utnevnt til Top Gin.

En gullmedalje ble også tildelt Baileys Original Cream Liqueur. Baileys har nå 40% av markedet innen likører i Norge.

Konkurransen gikk av stabelen 18. mars og flere enn 700 forskjellige brennevinsprodukter fra 51 land knivet om medaljene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne magnumen vil du gjerne ha i huset
Godbiter i pollisten

Denne magnumen vil du gjerne ha i huset

Den er både knallgodt priset og en drøm å drikke. Den finnes også i normalflaske og ikke minst som en unik rosevin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta
+
Ukens vin

Denne herlige chiantien fungerer til mer enn pasta

Her får du så deilig sangiovesekarakter som du kan forvente for denne prisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Han tar albariño er stykke lenger
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Han tar albariño er stykke lenger

Vinene til Rodrigo Méndez er så langt unna den lette og fruktige albariño-stilen som forbindes med Rias Baixas, det er mulig å komme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag denne fargerike varianten av falafel for en ny og spennende opplevelse
+
Klubbkokken serverer
Rødbetfalafler

Lag denne fargerike varianten av falafel for en ny og spennende opplevelse

Rødbeter gir både mer farge, høyere næringsinnhold og god smak til disse fantastiske vegetarbollene

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her