Mener Hellstrøm er urettferdig

Bølgen & Moi-sjefen i Bergen mener stjernekokk Eyvind Hellstrøm er urettferdig når han slakter bergenske restauranter.

- Jeg ville aldri satset på å drive Bagatelle i Bergen. Det er ikke marked for det. Da blir det for brutalt når en av dem vi har størst respekt for slakter oss som restaurantby, sier Trond Skråmestø.
 
Annen profil
Han er daglig leder for Bølgen & Moi i Lysverk-bygningen. Restauranten har en litt annen profil enn de andre restaurantene i kjeden.
 
- Kanskje Bergen er en by der vi ikke ser så mye til de nyrike, der man ikke flotter seg så mye med pengene, sier Skråmestø.
 
Oslo større
Skråmestø er enig i at Oslo er en bedre restaurantby enn Bergen.
 
- Det skulle bare mangle, Oslo er større og har et helt annet mangfold. Stavanger er en god nummer to, det er en internasjonal by og har flere kvalitetsrestauranter. Men det blir feil i utgangspunktet å sammenligne Bergen med dem som leder toppdivisjonen i de byene. Vi som driver restaurant i Bergen må gjøre det ut fra hvordan Bergen er som marked, sier Skråmestø til bt.no.
 
Klager ikke
Skråmestø klager ikke på gjestene.
 
- Uten dem hadde vi ikke kunnet drive restaurant. Men du må forholde deg til de gjestene du har. Jeg synes vi er privilegerte, som har variasjon i klientellet. Samtidig betyr det at vi må tilby noe for enhver smak. Vi kan ikke bare satse på tunge forretningsmiddager for å overleve. Her må vi tilby alt fra barneselskap og vennemiddager til bryllup, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen