Menn drikker svart

Slapp av, det handler om en ny undersøkelse om kaffevaner på jobben.
Redaksjonen
23 Juni 2008 - 11:00

Menn drikker svart og kvinner velger cappuccino, viser det seg.
 
De fleste kaffekopper drikkes utenfor hjemmet og arbeidsplassen er en viktig arena for kaffepausen.
 
Dessuten har kvinner og menn ulike kaffevaner.
 
I Norge foretrekker kvinner kaffe med melk, mens menn drikker den svart.
 
Norske menn liker bedre å drikke kaffe på jobben enn kvinner, i følge en nordisk undersøkelse om kaffevaner på jobben, initiert av Nestlé Professional.
 
Ulike vaner
Undersøkelsen viser at 78 prosent nordmenn drikker kaffe på jobben, men kaffevaner skiller seg mellom kvinner kvinner og menn.
 
I Norge drikkes vanligvis kaffen svart. Mannen er overrepresentert med drøyt 90 prosent. Blant kvinnene finnes det flest kaffe-med-melk-drikkere.
 
Nesten 20 prosent kvinner velger med melk mens bare en tidel av menn ønsker kaffe med melk i. Flere kvinner velger cappuccino.
 
Færre pauser for kvinner
Mannen virker mer fornøyd med den kaffen som serveres på jobben. Omtrent halvparten av mannlige respondenter sier at kaffen smaker godt mot 40 prosent kvinner.
 
Undersøkelsen viser også at kvinner tar færre kaffepauser enn menn.

Interessant
- De fleste undersøkelsene om kaffe avdekker kaffevaner i hjemmet. Mens vi har valgt å se nærmere på våre kaffevaner på jobben siden trenden viser at flest kaffekopper drikkes utenfor hjemmet. Det er også veldig interessant for vår del å se hvordan kaffevaner skiller seg mellom kvinner og menn, sier Ulrika Wallberg, Nordic Brand Manager for NESCAFÉ i Nestlé Professional.
 
Studien er gjennomført i 2008 av Easy Research på oppdrag fra Nestlé Professional. Undersøkelsen er gjort blant 1 200 respondenter, med jevn fordeling mellom kvinner og menn i aldre 20 til 64 år i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her