Menn drikker svart

Slapp av, det handler om en ny undersøkelse om kaffevaner på jobben.

Menn drikker svart og kvinner velger cappuccino, viser det seg.
 
De fleste kaffekopper drikkes utenfor hjemmet og arbeidsplassen er en viktig arena for kaffepausen.
 
Dessuten har kvinner og menn ulike kaffevaner.
 
I Norge foretrekker kvinner kaffe med melk, mens menn drikker den svart.
 
Norske menn liker bedre å drikke kaffe på jobben enn kvinner, i følge en nordisk undersøkelse om kaffevaner på jobben, initiert av Nestlé Professional.
 
Ulike vaner
Undersøkelsen viser at 78 prosent nordmenn drikker kaffe på jobben, men kaffevaner skiller seg mellom kvinner kvinner og menn.
 
I Norge drikkes vanligvis kaffen svart. Mannen er overrepresentert med drøyt 90 prosent. Blant kvinnene finnes det flest kaffe-med-melk-drikkere.
 
Nesten 20 prosent kvinner velger med melk mens bare en tidel av menn ønsker kaffe med melk i. Flere kvinner velger cappuccino.
 
Færre pauser for kvinner
Mannen virker mer fornøyd med den kaffen som serveres på jobben. Omtrent halvparten av mannlige respondenter sier at kaffen smaker godt mot 40 prosent kvinner.
 
Undersøkelsen viser også at kvinner tar færre kaffepauser enn menn.

Interessant
- De fleste undersøkelsene om kaffe avdekker kaffevaner i hjemmet. Mens vi har valgt å se nærmere på våre kaffevaner på jobben siden trenden viser at flest kaffekopper drikkes utenfor hjemmet. Det er også veldig interessant for vår del å se hvordan kaffevaner skiller seg mellom kvinner og menn, sier Ulrika Wallberg, Nordic Brand Manager for NESCAFÉ i Nestlé Professional.
 
Studien er gjennomført i 2008 av Easy Research på oppdrag fra Nestlé Professional. Undersøkelsen er gjort blant 1 200 respondenter, med jevn fordeling mellom kvinner og menn i aldre 20 til 64 år i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen