Menypris til Oslo Spiseforretning

Godt norsk på norsk.

Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris ble tirsdag tildelt Oslo Spiseforretning. Restauranten får prisen fordi den har lykkes med å skape en tydelig norsk identitet gjennom et gjennomarbeidet og godt spisekart, skriver Norsk Matkultur i en pressemelding.

Menyprisen ble utdelt for første gang på Matkulturdagen i Oslo. Restauratør og kjøkkensjef Jarle Baer mottok et nydesignet diplom, tegnet av illustratør Kari Sortland. Ingrid Espelid Hovig og Unn Karin Olsen fra Stiftelsen Norsk Matkultur sto for prisutdelingen.

- Prisen dreier seg om spisesteder som profilerer norsk mat gjennom hva som settes på menyen og måten maten presenterer på i spisekartet, sier jurymedlem Unn Karin Olsen.

 - Etter juryens mening lykkes Oslo Spiseforretning fullt ut med å skape en tydelig norsk identitet ved konsekvent å bruke norske betegnelser og navn på rettene samtidig som de forteller hvilke råvarer de bruker og hvor produktene kommer fra.

Foruten Olsen bestod har bestått av Wenche Andersen, God Morgen Norge og nordisk matambassadør, og Per A. Borglund, matskribent i A-magasinet.

- Menyprisen er et ledd i arbeidet med å fremme norsk matkultur og norske råvarer. Her har restaurantene en viktig rolle, som de bør være mer bevisste på. Vi håper også at prisen vil bidra til å løfte kvaliteten på menyspråket og utformingen av menyene. I stedet for faguttrykk og utenlandske betegnelser, vil vi se flere norske ord og navn på retter i menyene, rett og slett fordi det fungerer bedre som betegnelser på norsk mat.  Prisen skal få fram de gode eksemplene og premiere de bedriftene som gjør en strålende jobb, slik Oslo Spiseforretning gjør, sier Osa.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen