Merete holder koken

Det ble nok en NM-seier for Merete Bø i årets vinkelnerdyst.
Aase E. Jacobsen
10 Februar 2009 - 14:02

Merete Bø, restaurantsjef på Cru i Oslo, er Norges beste vinkelner for andre år på rad. Og nå står den ambisiøse sommelieren foran krevende konkurranser som EM i Frankrike og VM i Chile neste år.

Hun får imidlertid ikke representere Norge i nordisk mesterskap som finner sted i Sverige senere i år siden hun vant fjorårets som fant sted i Stavanger. Den oppgaven må nummer to og tre i norgesmesterskapet ta seg av. Det betyr at Stian Maylann Langeteig, Haga, og Mats Kleppe (t.v.), Bagatelle må forsvare de norske fargene.

Rekorddeltakelse
En spennende utfordring for de to ferskingene rent konkurransemessig. På veien vil Den Norske Vinkelnerforening med tidligere vinner i NM, nordisk og EM, Robert Lie, i spissen, gi gutta nødvendig oppbacking.

I årets NM var det for øvrig rekordmange deltakere. I alt 12 stilte i semifinalen som bestod av en knalltøff teoriprøve samt blindsmaking av to viner og to brennevin. De tre som kom til finalen måtte løse flere oppgaver foran et fullsatt Oslo Militære Samfund, som blindsmaking, retting av vinliste, vinsetting av meny, dekantering samt håndtering av vanskelig gjest.

Til Champagne
Den mann- og kvinnesterke juryen som stod for bedømmingen bestod av Andreas Larsson (regjerende verdensmester), Mai Tjemsland, Arne Ronold, Christopher Moestue, Dan Lystad og Aase E. Jacobsen.

Arrangør av NM er Den Norske Vinkelnerforening i samarbeid med Bollinger som sørger for at vinneren får et minneverdig opphold i Champagne.

Foto: Julie H. Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her