Merete holder koken

Det ble nok en NM-seier for Merete Bø i årets vinkelnerdyst.
Aase E. Jacobsen
10 Februar 2009 - 14:02

Merete Bø, restaurantsjef på Cru i Oslo, er Norges beste vinkelner for andre år på rad. Og nå står den ambisiøse sommelieren foran krevende konkurranser som EM i Frankrike og VM i Chile neste år.

Hun får imidlertid ikke representere Norge i nordisk mesterskap som finner sted i Sverige senere i år siden hun vant fjorårets som fant sted i Stavanger. Den oppgaven må nummer to og tre i norgesmesterskapet ta seg av. Det betyr at Stian Maylann Langeteig, Haga, og Mats Kleppe (t.v.), Bagatelle må forsvare de norske fargene.

Rekorddeltakelse
En spennende utfordring for de to ferskingene rent konkurransemessig. På veien vil Den Norske Vinkelnerforening med tidligere vinner i NM, nordisk og EM, Robert Lie, i spissen, gi gutta nødvendig oppbacking.

I årets NM var det for øvrig rekordmange deltakere. I alt 12 stilte i semifinalen som bestod av en knalltøff teoriprøve samt blindsmaking av to viner og to brennevin. De tre som kom til finalen måtte løse flere oppgaver foran et fullsatt Oslo Militære Samfund, som blindsmaking, retting av vinliste, vinsetting av meny, dekantering samt håndtering av vanskelig gjest.

Til Champagne
Den mann- og kvinnesterke juryen som stod for bedømmingen bestod av Andreas Larsson (regjerende verdensmester), Mai Tjemsland, Arne Ronold, Christopher Moestue, Dan Lystad og Aase E. Jacobsen.

Arrangør av NM er Den Norske Vinkelnerforening i samarbeid med Bollinger som sørger for at vinneren får et minneverdig opphold i Champagne.

Foto: Julie H. Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her