Mersmak i Skien
Serveringssteder, småskalaprodusenter og kokker går sammen om å arrangere matfestival i Skien i sommer.
Redaksjonen
27 Juni 2008 - 09:00
Det er kommunen sammen med de ulike mataktørene i fylket som står bak festivalen Mersmak i Skien.
Under Mersmak i Skien vil store og små matprodusenter i Telemark møtes.
- Det er en mange flotte aktører som har meldt seg på Mersmak i Skien. Vi regner også med at flere melder seg på etterhvert. Det er foreløpig 30 påmeldte utstillere, og 15 aktører til skal være drivkrefter på andre områder, sier prosjektleder Ellen Dagsrud.
I august
Festivalen går av stabelen siste helgen i august, og målsetningen er å øke publikums interesse for mat, og spesielt mat med tilhørighet til Telemark.
- Ved å arrangere en slik festival bidrar vi til å løfte opp det store mangfoldet av lokale matprodusenter, sier prosjektlederen.
Bredt spekter
Anne Lene Stoa driver Stoa Chokolade AS, og hun er overbevist om at det er en verdiskapning i seg selv at produsentene vet om hverandre.
- På den måten kan vi gi hverandre råd om leverandører og koordinere innkjøp av maskiner og lignende, sier hun.
Det er ikke bare spesial- og småskalaprodusentene som skal representeres på festivalen. Også de allerede kjente merkevarene er med, i tillegg til serveringssteder i området.
Gratis frokost
Selve festivalen blir holdt i Skien sentrum, og skal etter planen åpnes av statsråd Terje Riis-Johansen en dag før handelsstevnet. Arrangørene håper dette blir en årlig begivenhet i Skien.
I tillegg til mange spennende kokker, arrangeres det en gratis frokost for 1000 mennesker på handelstorget og arrangørene mener det blir gøy for alle alderstrinn.
Forsiden akkurat nå