Mest CV-sminking i hotell- og restaurant

16 prosent har overdrevet eller jukset med CV.
20 September 2011 - 10:18

Nesten åtte prosent av norske arbeidstakere overdriver egne jobbkvalifikasjoner på CV, i jobbsøknad eller - intervju.

Arbeidstakere i hotell- og restaurantbransjen jukser mest, og ingen sminker egne kvalifikasjoner mer enn arbeidstakere i Oslo.

Dette viser resultatene fra en undersøkelse analysebyrået InFact har gjennomført for bemanningsselskapet Xtra personell.

Hele 16,1 prosent blant arbeidstakere i hotell- og restaurantbransjen svarer at de har overdrevet egne jobbkvalifikasjoner i jobbsøknader eller jobbintervju. Også i IT-bransjen er «CV-sminking» og overdrivelser i jobbintervjuer mer utbedt enn i andre bransjer.

Undersøkelsen viser også at det er flere som skryter på seg kvalifikasjoner i Oslo, der andelen av folk som har jukset er 11 prosent.

- Dette gjenspeiler nok ikke annet enn at det er mest kamp om jobbene i hovedstaden. Det er likevel verdt å merke seg de store forskjellene som gjør seg gjeldende innenfor ulike yrkesgrupper. Undersøkelsen viser at det definitivt er flest som jukser innenfor hotell, restaurant og IT/konsulentbransjen, og de unge er verst.

Hele 23 prosent av unge mellom 18 og 24 år sier at de har overdrevet sine egne kvalifikasjoner i CV og/eller på jobbintervju.

- Jeg tror ikke de unge er verre enn før, dette handler nok mer om at har man lite erfaring å vise til så legger man kanskje på litt for å komme seg inn i arbeidsmarkedet. Etter hvert som man skaffer seg erfaring og utdanning, så faller også "behovet" for CV-sminking bort.

I mange tilfeller er heller ikke arbeidsgiver flinke nok til å sjekke CV/dokumentasjonen godt nok, men tar for gitt at opplysningene som er gitt er korrekte, sier administrerende direktør i Xtra personell Kristian Fæste.

En liten trøst er kanskje at undersøkelsen også viser at svenske arbeidstakere er enda mer uærlige enn oss. Mens 7,7 prosent av alle norske arbeidstakere har overdrevet egne kvalifikasjoner på CV-en, i jobbsøknader eller på jobbintervju er tilsvarende andel i Sverige på 9,4 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her