Mest CV-sminking i hotell- og restaurant

16 prosent har overdrevet eller jukset med CV.
20 September 2011 - 11:18

Nesten åtte prosent av norske arbeidstakere overdriver egne jobbkvalifikasjoner på CV, i jobbsøknad eller - intervju.

Arbeidstakere i hotell- og restaurantbransjen jukser mest, og ingen sminker egne kvalifikasjoner mer enn arbeidstakere i Oslo.

Dette viser resultatene fra en undersøkelse analysebyrået InFact har gjennomført for bemanningsselskapet Xtra personell.

Hele 16,1 prosent blant arbeidstakere i hotell- og restaurantbransjen svarer at de har overdrevet egne jobbkvalifikasjoner i jobbsøknader eller jobbintervju. Også i IT-bransjen er «CV-sminking» og overdrivelser i jobbintervjuer mer utbedt enn i andre bransjer.

Undersøkelsen viser også at det er flere som skryter på seg kvalifikasjoner i Oslo, der andelen av folk som har jukset er 11 prosent.

- Dette gjenspeiler nok ikke annet enn at det er mest kamp om jobbene i hovedstaden. Det er likevel verdt å merke seg de store forskjellene som gjør seg gjeldende innenfor ulike yrkesgrupper. Undersøkelsen viser at det definitivt er flest som jukser innenfor hotell, restaurant og IT/konsulentbransjen, og de unge er verst.

Hele 23 prosent av unge mellom 18 og 24 år sier at de har overdrevet sine egne kvalifikasjoner i CV og/eller på jobbintervju.

- Jeg tror ikke de unge er verre enn før, dette handler nok mer om at har man lite erfaring å vise til så legger man kanskje på litt for å komme seg inn i arbeidsmarkedet. Etter hvert som man skaffer seg erfaring og utdanning, så faller også "behovet" for CV-sminking bort.

I mange tilfeller er heller ikke arbeidsgiver flinke nok til å sjekke CV/dokumentasjonen godt nok, men tar for gitt at opplysningene som er gitt er korrekte, sier administrerende direktør i Xtra personell Kristian Fæste.

En liten trøst er kanskje at undersøkelsen også viser at svenske arbeidstakere er enda mer uærlige enn oss. Mens 7,7 prosent av alle norske arbeidstakere har overdrevet egne kvalifikasjoner på CV-en, i jobbsøknader eller på jobbintervju er tilsvarende andel i Sverige på 9,4 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt
+
Tester

450 rødviner testet: Dette er de mest fantastiske av septembers store tilskudd av nytt rødt

Om du frykter høsten, er trøsten at det er veldig mye godt rødt som lanseres i september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her