Dagens rett

Småsild i hvitvin

Vil du bli snill, lager du denne retten til middag. Du blir overrasket over hvor godt sild kan smake
Foto: (Bartosz Luczak)

Vil du bli snill, lager du denne retten til middag. Du blir overrasket over hvor godt sild kan smake

Ok, hvis du allerede er hekta på sild, behøver du ikke flere argumenter. Men kanskje har du ikke prøvd denne måten å lage fersk sild på.
Aase E. Jacobsen
23 Mars 2021 - 01:00

Hvis du ikke vet opp ned på en sild, spør i fiskedisken. Der selger de ofte ferdig filetert småsild, og da er du bare noen minutter unna å kunne servere denne lekkerbiskenen som vi bør spise mye mer av.

Her kan du lese mer om hvorfor

Til en slik rett passer det godt med kokte poteter, rømmedressing og salat, men aioli er et godt alternativ.  

Se alt det andre du kan lage med sild 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Småsild i hvitvin

Småsild i hvitvin

Fremgangsmåte

Fjern hodene fra småsilden og rens dem godt. Skyll og tørk med husholdningspapir.

Del pepperfrukten i to, fjern kjernene og knus kjøttet.

Smelt smøret i en sautépanne. Tilsett hakket løk, hvitløk og spansk pepper. La det få frese under omrøring ca 2 minutter. Tilsett renset småsild og vin, la det koke opp og trekke videre ca 10 minutter over sterk varme.

Snu fisken av og til. Krydre med salt og pepper.

Ta pannen bort fra varmen, legg på lokk og la alt få trekke ca 10 minutter før servering.

Se flere deilige oppskrifter på nedlagt sild her

Slik lager du de gode silderettene

Se hvordan du lager din egen sursild her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her