Mesterkokk på hjemmebane

Kykkeli-couscous ga Joran Tveterås fra Oslo seier i årets NM for amatørkokk.
Aase E. Jacobsen
13 Juni 2007 - 10:21

Det var en meget lykkelig og en smule vantro 54-åring som tok mot juryens dom under årets NM for amatørkokk under Matstreif på Universitetsplassen i Oslo lørdag 9. juni.

Joran Tveterås, AD i Aftenposten og billedkunstner med god kontroll også på kjøkkenet, seiret foran den 32 år gamle sivilingeniøren fra Tretten, Jon Prestegården.

Juryen som bestod av ansvarlig redaktør Aase E. Jacobsen i Apéritif, matfaglig konsulent Oda Christensen fra Melk.no og Harald Berger fra Gastronomisk Institutt, berømmet begge for fin presentasjon, men Kykkeli-couscousen til Tveterås bød i tillegg på perfekt stekt kylling, godt balanserte smaker og bare trekk for litt tørr couscous. Så da var seieren klar.

Reiser til Cognac
Begge finalistene måtte lage retten på 30 minutter, og det var på håret at de klarte å holde tiden.

Med seg hadde de hver sin durkdrevne konkurransekokk som håndlanger eller såkalt commis - på samme måte som i alle store kokkekonkurranser.

Tina Jakobsen, kjøkkensjef på Oro, hjalp Tveterås og Stian Bøsterud fra Restaurant Klosteret bistod Prestgården.

Commisene møttes dermed for andre gang i konkurransesammenheng. Første gang var nemlig under Young Chef i 2003 hvor Jakobsen vant foran Bøsterud.

Nå kan Tveterås ta med seg sin like lykkelige ektefelle og sette kursen mot Cognac siden et weekendopphold hos Bache-Gabrielsen - med innlagt besøk hos en osteprodusent - er premien til norgesmesteren.

Prestgården dro ikke tomhendt hjem fra konkurransen da han kan trene på revansj neste år med hjelp av et flott sett med eksklusive gryter fra Lagostina - en premie som ikke bare finalistene men også konkurransedeltakerne med 3. og 4. beste oppskrift fikk.

Vinn komfyr
Alle andre matglade kan også vinne siden Electrolux stiller med én av komfyrene som ble brukt i NM'et som premie i en spørrekonkurranse som du finner her (klikk)

Oslo Sommerfestival og Matstreif dannet en fantastisk om enn glovarm ramme rundt norgesmesterskapet. Og konferansier Olav Viksmo Slettan, kjent fra blant annet frokost-tv, Nitimen og snart Sommeråpent, sørget for å holde temperaturen ytterligere høy under den intense halvtimen konkurransen varte.
 
Foto: Roger Kolbu
 
Klikk på matbildene for oppskrift
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her