Mesterkokk på hjemmebane

Kykkeli-couscous ga Joran Tveterås fra Oslo seier i årets NM for amatørkokk.
Aase E. Jacobsen
13 Juni 2007 - 11:21

Det var en meget lykkelig og en smule vantro 54-åring som tok mot juryens dom under årets NM for amatørkokk under Matstreif på Universitetsplassen i Oslo lørdag 9. juni.

Joran Tveterås, AD i Aftenposten og billedkunstner med god kontroll også på kjøkkenet, seiret foran den 32 år gamle sivilingeniøren fra Tretten, Jon Prestegården.

Juryen som bestod av ansvarlig redaktør Aase E. Jacobsen i Apéritif, matfaglig konsulent Oda Christensen fra Melk.no og Harald Berger fra Gastronomisk Institutt, berømmet begge for fin presentasjon, men Kykkeli-couscousen til Tveterås bød i tillegg på perfekt stekt kylling, godt balanserte smaker og bare trekk for litt tørr couscous. Så da var seieren klar.

Reiser til Cognac
Begge finalistene måtte lage retten på 30 minutter, og det var på håret at de klarte å holde tiden.

Med seg hadde de hver sin durkdrevne konkurransekokk som håndlanger eller såkalt commis - på samme måte som i alle store kokkekonkurranser.

Tina Jakobsen, kjøkkensjef på Oro, hjalp Tveterås og Stian Bøsterud fra Restaurant Klosteret bistod Prestgården.

Commisene møttes dermed for andre gang i konkurransesammenheng. Første gang var nemlig under Young Chef i 2003 hvor Jakobsen vant foran Bøsterud.

Nå kan Tveterås ta med seg sin like lykkelige ektefelle og sette kursen mot Cognac siden et weekendopphold hos Bache-Gabrielsen - med innlagt besøk hos en osteprodusent - er premien til norgesmesteren.

Prestgården dro ikke tomhendt hjem fra konkurransen da han kan trene på revansj neste år med hjelp av et flott sett med eksklusive gryter fra Lagostina - en premie som ikke bare finalistene men også konkurransedeltakerne med 3. og 4. beste oppskrift fikk.

Vinn komfyr
Alle andre matglade kan også vinne siden Electrolux stiller med én av komfyrene som ble brukt i NM'et som premie i en spørrekonkurranse som du finner her (klikk)

Oslo Sommerfestival og Matstreif dannet en fantastisk om enn glovarm ramme rundt norgesmesterskapet. Og konferansier Olav Viksmo Slettan, kjent fra blant annet frokost-tv, Nitimen og snart Sommeråpent, sørget for å holde temperaturen ytterligere høy under den intense halvtimen konkurransen varte.
 
Foto: Roger Kolbu
 
Klikk på matbildene for oppskrift
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her