Mesterlig meursault

Denne produsenten lager de lekreste hvite burgundere fra Meursault.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Patrick Javillier tilhører kremen innen AOC Meursault . Denne vinstilen som er så ettertraktet blant alle som setter pris på rike hvite burgundere. Javilliers viner er det imidlertid lurt å vise tålmodighet med. For de er riktig så faste i ungdommen. Men så utvikler de seg til gjengjeld veldig godt i kjelleren.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Imponerende
Patrick Javillier Mersault Clos du Cromin 2008 (90404) , som er min favoritt, tåler fint 12 år i kjelleren. En elegant vin med stor mineralitet, lekker slank karakter og samtidig fyldig god frukt. Rett og slett en imponerende meursault .

Billigutgave
Patrick Javillier Mersault Les Clousots 2008 (90612) er hakk i hel, om enn noe annerledes, i en rikere stil, stofflig og god med flott fasthet og fylde. Også den en svært lovende meursault for de neste 10 årene.

Det aller beste kjøpet er Domaine Patrick Javillier Cuvee Oligocene 2008 (90394) som henter sine druer fra en vinmark som både er innenfor og utenfor Meursaults AOC-grenser. Den ligger derfor svært nær opp til "ekte vare" siden dens mineralpreg er svært intenst samtidig som vinen er stofflig og fast. Men prisen er jo langt lavere. Også den en interessant kandidat for kjelleren.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Patrick Javillier Mersault Clos du Cromin 2008

Produsent:
Patrick Javillier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
355,20 kr
Varenummer:
90404
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Patrick Javillier Mersault Les Clousots 2008

Produsent:
Patrick Javillier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
9061201
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Domaine Patrick Javillier Cuvee Oligocene 2011

Produsent:
Patrick Javillier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
9039401
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen