Michelin-endringer i Frankrike

Årets franske utgave av den kjente Michelin-guiden viser at én ny restaurant er tilkommet eliten av tre-stjerners spisesteder.

Le Clos des Cimes, beliggende i Saint-Bonnet-le-Froid i området Auverge, er den siste i rekken av de 26 restaurantene som i dag innehar denne ettertraktede utmerkelsen. Régis Marcon, eier og kjøkkensjef, åpnets tedet i 1982, og anser den tredje stjernen som en anerkjennelse av hans mangeårige arbeid for å fremme områdets spesialiteter. Det var innen bransjen ingen direkte stor nyhet når den tredje stjernen omsider falt på plass.
 
To andre tre-stjernes restauranter måtte, uten noen som helst forklaring, se seg nedgradert til to stjerner i årets utgave av guiden. Lameloise i Chagny (Burgund) mistet sin etter å ha hatt tre stjerner siden 1979. Jardin des Sens i Montpellier fikk sine tre stjerner i 1998, men mister altså nå den éne.
 
Totalt 51 restauranter ble i en eller annen form degradert. 11 ble oppgradert til to-stjernes, mens 42 nye én-stjernes kom til i boken. Dette betyr at Frankrike i år har 70 to-stjernes og 402 én-stjernes restauranter oppført i Guide Michelin.
 
Nytt av året er en egen gruppe "potensielle" for oppgradering. De bør med andre ord for det kommende året legge seg i selene.
 
Michelin annonserer at de i november 2005 kommer til å lansere en egen bok for New York.
 
Kilde: Wine Speactator

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen