Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Michelin-kokker åpner restaurant

Terje Ness og Rune Pal går sammen i Nobels Fredssenter.
Redaksjonen
04 Juni 2010 - 13:50

De driver allerede Oro, Brasserie Blanche, Cru og Haga. Nå skal to av Norges beste kokker åpne ny restaurant i Nobels Fredssenter i Oslo.

Restauranten med det treffende navnet Alfred åpner fredag 11. juni med uteservering utenfor lokalene hvor Pascal har holdt til i fem år, skriver Aftenposten Aften.

Etter det starter arbeidet med en liten gourmetavdeling. Alfred street gourmet, utenfor senteret med plass til 35 personer. Fra 20. juni blir det tykke hvite duker, pergola og servering av 3,5 og 7-retter som på Oro restaurant. I slutten av august er arbeidet med restauranten innendørs ferdig.

- Menyen skal følge årstidene og utstillinger på Fredssenteret. Gjestene vil få tips, råd og sitater fra fredsprisvinnere. Nå pågår det en utstilling med alle fredsprisvinnerne, og i forbindelse med fotball-VM lager vi favorittrettene til de fire afrikanske vinnerne. Så autentisk som mulig, opplyser Pal.

Ness og Pal understreker at de er ekstremt skeptiske til å åpne nye steder, og alltid tenker "worst case scenario".
- Er vi virkelig nødt til å gjøre dette? Fredssenteret passet godt inn sammen med de andre stedene vi driver. Blanche og Oro er stille om sommeren, mens Haga og Alfred er fine sommersteder. Vi får dermed til en jevnere drift, forklarer Ness.

Det er knallhard konkurranse i området rundt Aker Brygge, men parhestene frykter ikke for Alfred.
- Vårt sted kommer først hvis du skal ned på Aker Brygge. Det er - på dette området folk samler seg, sier Ness til Aften.
- Vi må skape vårt eget konsept og gjøre det spennende for folk. Mange barn - er innom fredssenteret og vi må gi dem god mat, avslutter Pal.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-537611756.jpg
Les dette om du opplever tekniske problemer

Vi har fornyet oss

Å flytte over hele det gigantiske nettstedet aperitif.no til en ny plattform, kan medføre enkelte problemer. Vi håper på din tålmodighet om du skulle oppleve dette, og jobber på spreng for å gi deg en maksimal leseropplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

iStock-1129503705.jpg
Ukens drink

Denne varmer godt etter skituren

Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her