Start med pureen. Skrell jordskokkene, skjær dem i terninger/skiver og kok dem møre i usaltet vann tilsatt sitronsaft.
Sil kokevannet fra, tilsett smør og matfløte og kok opp. Ha jordskokkblandingen i en blender og kjør til glatt mos. Du kan godt presse den gjennom en sil for ekstra glatt tekstur. Smak til med salt og pepper. Hold den varm.
Pensle kamskjellene med olje. Dryss lett med salt og pepper.
Grill dem på høy varme i 30-45 sekunder på hver side avhengig av størrelse. De skal ha en rå kjerne.
Spre jordskokkpureen på tallerkener og server kamskjellene oppå. Dryss over finhakket persille.
Lekre kamskjell-oppskrifter finner du her
Tips:
Jordskokker er en fin erstatning for poteter som tilbehør. Den svakt søtlige smaken harmonerer godt med kamskjellene, som også er lett søtlige.
Kamskjell kan du godt steke også, kutt noen ruter i den største av de flate sidene på kamskjellene. Ha litt solsikkeolje i pannen og varm opp til den begynner å ryke.
Ha i alle kamskjellene og la steke tilde har fått en fin stekeskorpe, ha i et par knuste hvitløksfedd, frisk timian og rikelig med usaltet smør i pannen. Snu kamskjellene og øs over smøret og krydderet.
Ta pannen vekk fra varmen og kamskjellene er perfekt stekt.