Michelin-kokker åpner restaurant

Terje Ness og Rune Pal går sammen i Nobels Fredssenter.

De driver allerede Oro, Brasserie Blanche, Cru og Haga. Nå skal to av Norges beste kokker åpne ny restaurant i Nobels Fredssenter i Oslo.

Restauranten med det treffende navnet Alfred åpner fredag 11. juni med uteservering utenfor lokalene hvor Pascal har holdt til i fem år, skriver Aftenposten Aften.

Etter det starter arbeidet med en liten gourmetavdeling. Alfred street gourmet, utenfor senteret med plass til 35 personer. Fra 20. juni blir det tykke hvite duker, pergola og servering av 3,5 og 7-retter som på Oro restaurant. I slutten av august er arbeidet med restauranten innendørs ferdig.

- Menyen skal følge årstidene og utstillinger på Fredssenteret. Gjestene vil få tips, råd og sitater fra fredsprisvinnere. Nå pågår det en utstilling med alle fredsprisvinnerne, og i forbindelse med fotball-VM lager vi favorittrettene til de fire afrikanske vinnerne. Så autentisk som mulig, opplyser Pal.

Ness og Pal understreker at de er ekstremt skeptiske til å åpne nye steder, og alltid tenker "worst case scenario".
- Er vi virkelig nødt til å gjøre dette? Fredssenteret passet godt inn sammen med de andre stedene vi driver. Blanche og Oro er stille om sommeren, mens Haga og Alfred er fine sommersteder. Vi får dermed til en jevnere drift, forklarer Ness.

Det er knallhard konkurranse i området rundt Aker Brygge, men parhestene frykter ikke for Alfred.
- Vårt sted kommer først hvis du skal ned på Aker Brygge. Det er - på dette området folk samler seg, sier Ness til Aften.
- Vi må skape vårt eget konsept og gjøre det spennende for folk. Mange barn - er innom fredssenteret og vi må gi dem god mat, avslutter Pal.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen